Kontor i Vita Huset – kommunikativt läge

Partnertext

Strålande kommunikationsläge, parkeringsmöjligheter och lokaler möjliga att anpassa helt efter hyresgästen. Välkommen till Det Vita Huset på östra Södermalm.

Skriven av Axel Ohlsson 2018-11-08 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

De östra delarna av Södermalm hamnar lätt i skuggan av Hornstull och Slussen, men ute i Danvikstull finns en oas med enorma möjligheter. I omgivningen återfinns parker, restauranger (däribland det mycket populära Fåfängan) och butiker i en gemytlig blandstad där kontor och bostäder krokar arm.

Där ligger också Det Vita Huset. En kombinationsfastighet med en totalyta om 30 000 kvadratmeter med lokaler upp till 4 500 kvadratmeter som utformas efter hyresgästens behov.

– Allting är uppbyggt av pelare så man kan verkligen anpassa lokalerna utifrån verksamheternas behov. Om en kund söker en väldigt specifik planlösning så kan vi oftast tillgodose dessa önskemål. Det är väldigt fördelaktigt, säger Fredrik Lindén, uthyrningschef på Novi.

I fastigheten finns även lastkaj från vilken det finns möjlighet att lassa och lossa utan att behöva stå mitt i trafiken. Flera stora lasthissar leder upp från lastkajen till varje våningsplan.
Artikelbild

– Det är en jättefin kontorsfastighet av industriell karaktär med bra logistikmöjligheter. Våningsplanen är stora och flexibla. Här kan hyresgästen få kombinationen av högklassiga kontorslokaler med lager och lättproduktion – unikt!

Med sitt läge innanför tullarna erbjuder området ypperliga kommunikationer till alla delar av Stockholm. Mängder av busslinjer trafikerar området. Buss 2 stannar utanför fastigheten, alla Nacka/Värmdöbussar tar dig till Slussen på någon minut. Inom radien 700 meter finner du SL-båt 80 mot Nybroplan eller Lidingö och Frihamnen, båt till Hammarby Sjöstad med Tvärbanan och även Saltsjöbanan.

Utöver de allmänna kommunikationerna finns fantastiska cykelvägar samt påfart för bil rakt ut på Värmdöleden. Möjligheterna att kunna ta sig med cykel och bil till kontoret underlättas också med ett garage med lediga bilplatser och stor parkering för cyklar i fastigheten.

– Oavsett om man åker bil eller cyklar slipper man fundera över hur eller var man ska parkera, säger Fredrik Lindén.


Närheten till Värmdöleden är inte bara en tillgång för att smidigt kunna ta sig till och från kontoret. Den ger även ett närmast oslagbart skyltläge.

Trots att lokalerna ligger centralt i Stockholm har de en stor fördel prismässigt jämfört med de mer centrala delarna av innerstan.

– Hyresnivåerna ligger betydligt lägre, trots att man sitter i ett väldigt centralt läge. Detta är givetvis attraktivt för företag, då fler börjat inse att hyresnivåerna ökat markant närmare city. Detta är så klart en konkurrensfördel med att hyra lokal i fastigheten, säger Fredrik Lindén.

Närheten till Slussen och innerstan kompletteras av att det expansiva Sickla och Sjöstan. Områden som växer starkt och är väldigt populära.

– Staden växer utåt och redan nu räknas Sickla och Sjöstan till innerstaden. Huset ligger verkligen på rätt plats.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration