Detaljer som spelar roll – förvandlad entré på Åsögatan

En välkomnande entré kan göra skillnad för upplevelsen av ett helt hus. På Åsögatan i en fastighet från 1936 har Einar Mattsson nyligen genomfört ett lyckat portbyte. När den gamla aluminiumdörren från 80-talet byttes till en tidsenlig vacker trädörr med ökat ljusinsläpp och förbättrat lås blev det inte bara trivsammare, det minskade också skadegörelsen.

Skriven av Redaktionen 2018-11-07 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Porten ger oss ofta det första intrycket och känslan för resten av huset. I ett hus från 1936 på Åsögatan på Södermalm hade lokalhyresgästen klagat på nedskräpning och skadegörelse. Därför tog förvaltaren i samarbete med lokalhyresgästen fram ett förslag som skulle öka ljusinsläppet, förbättra tillgängligheten för transporterna och samtidigt spegla husets karaktär och ursprung. Bort försvann den själlösa och intetsägande bruna aluminiumdörren och in sattes en funktionell och tidsenlig träport.

Ett lyft för hela huset

I samband med bytet gjordes flera åtgärder. Dels flyttades dörrpartiet ut närmre trottoaren. Dels togs aluminiumplåten bort helt för att ersättas av stora glaspartier och vackra ekramar. Ek är ett levande och långsiktigt hållbart träslag. Tillsammans med de nya glaspartierna har dagsljusinsläppet ökat påtagligt i hela entrén. Den nya dörrens lås har också de säkerhetsklassningar som gäller för dagens försäkringskrav utan att påverka estetiken. Tillsammans har åtgärderna inneburit en stor förvandling.

Bättre tillgänglighet ökar nöjdheten

Lokalhyresgästen är väldigt nöjd med förändringen. De gläds åt utseendet, ljusinsläppet och att de fått bättre tillgänglighet för alla tunga transporter som ska in och ut ur lokalen.

Jag vet att även de bor i huset uppskattar uppfräschningen. De hoppas att fler portar i kvarteret byts ut på samma sätt framöver. Jag kan inte lova det i dagsläget, men vi tittar ständigt på förbättringar och tar med det som förslag i vår långsiktiga underhållsplan.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration