Amerikanska coworkingjätten kommer till Sverige

Världsledaren inom coworking öppnar sin första mötesplats i AMF Fastigheters Urban Escape i Stockholm tidig vår 2019. Wybo Wijnbergen, Nordenchef för Wework, ser Stockholms innovationskraft och pionjäranda som viktiga aspekter i den nya Nordensatsningen.

Skriven av Axel Ohlsson 2018-10-31 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Wework


Det amerikanska företaget Wework fortsätter att expandera sin verksamhet utanför USA. ­Under tidig vår 2019 slår världsledaren inom delade kontorsytor upp portarna i Stockholm med plats för fler än 1 000 framtida medlemmar.

Wework grundades 2010 med ambitionen att skapa en värld där "people work to make a life, not just a living". Weworks community och tjänster erbjuder företag, entreprenörer och startups en plattform där de kan mötas, utforska kreativa samarbeten och utöka sina nätverk. Utöver delade och enskilda kontorsplatser erbjuder Wework medlemmarna en mängd tjänster och aktiviteter – bland annat lunchföreläsningar, språkkurser och yogalektioner – som stärker deras nätverk, kunskap och välbefinnande.

– Stockholm har en av världens mest levande tech-scener som fullständigt kokar av innovationskraft och pionjäranda. Vi ska ge våra medlemmar en plats, sammanhang och service som ger energi och inspiration. Men vi ska också skapa förutsättningar för nya samarbeten som främjar en positiv ömsesidig utveckling, säger Wybo Wijnbergen, Nordeuropachef för Wework.

– Wework är ett globalt företag med en stark lokal närvaro. Vårt Stockholmsteam ska utveckla kontorsplatser i världsklass genom en kombination av gedigen lokal kännedom och lärdomar från våra över 270 kontorsytor runt om i världen. Weworks Nordensatsning ger tillgång till fler platser och öppnar för fler möten mellan medlemmar som vill utbyta idéer och erfarenheter.

I hjärtat av Stockholm


Weworks första kontorsyta ligger på Regeringsgatan 27, i hjärtat av centrala Stockholm. Ett avtal är tecknat med AMF Fastigheter.

Wework-medlemskapet inkluderar ett stort spektrum av tjänster och aktiviteter ovanpå en bas av internet, städning och inredning. Medlemmarna kan välja mellan olika paket – från flexibla kontorsplatser i gemensamma ytor, till enskilda kontor för större grupper. Det lokala teamet lär känna alla medlemmar personligen för att kunna anpassa det dagliga utbudet av aktiviteter.

– Jag är mycket glad för att Wework kommer till Stockholm och väljer Urban Escape. Det är ett kvitto på att Stockholm och vårt kvarter står sig väl i den internationella konkurrensen, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

– Med Wework sluter vi cirkeln och konstaterar att vi har Sveriges mest intressanta och dynamiska hyres­gästmix, tillägger Niklas Haglund, projektchef för ­Urban Escape Stockholm.

Attraktiva miljöer


Processen att ta världens största coworkingbolag till Stockholm har inkluderat ett antal aktörer. Däribland Cushman & Wakefield som skött det exklusiva upp­draget att företräda Wework i lokalsökning och förhandling.

– Wework fokuserar starkt på att skapa attraktiva miljöer för att leda utvecklingen inom delade kontorsytor. Det är oerhört tillfredsställande att ha kunnat ­bidra till att möjliggöra för Wework att skapa ett kontor i centrala Stockholm som blir något utöver det ­vanliga, säger Tom Wadegård, Head of Tenant Representation vid Cushman & Wakefield i Sverige.

– Stockholms stad har hjälpt Wework i etableringsprocessen i Stockholm. Det är glädjande att en stor internationell aktör ser Stockholms ledande ställning inom startups och specifikt techentreprenörer och -­bolag, och därför väljer att öppna verksamhet här, ­säger Anna Gissler, vd för Stockholm Invest.

I dag har Wework över 50 000 medlemmar i Europa med kontor i Storbritannien, Irland, Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Spanien. Globalt har företaget över 253 000 medlemmar på 274 platser i 22 länder och 74 städer. Förutom att erbjuda nystartade företag ett community och en inspirerande arbetsmiljö består nästan en tredjedel av Weworks globala medlemsbas av storföretag.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration