Fyndläge på fritidshusmarknaden

Ett högt utbud och många prissänkta objekt präglar höstens fritidshusmarknad i många län, visar nya siffror från Booli. Den som funderar på att köpa fritidshus i vår kan göra rätt i att slå till redan nu under hösten.

Skriven av Redaktionen 2018-10-17 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Efter en lång och varm sommar finns det fortfarande många fritidshus ute till försäljning. Annonstiderna är längre än under våren när fler spekulanter är ute och letar aktivt. Därför kan det vara smart att köpa utanför säsong- utbudet är fortfarande högt, medan spekulanterna är färre än under våren.

– Många vill sälja fritidshuset innan vintern för att slippa betala för en hel säsong då huset inte nyttjas. Det kan förklara att vi ser många prissänkningar och ett högt utbud under september, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

I nästan alla län är andelen prissänkta fritidshus högre än tidigare år. Den som vill göra ett klipp kan göra rätt i att slå till nu när det blir lite kallare. Förutom att leta när inte så många andra letar, kan du komma billigare undan om du funderar över vad som verkligen är viktigt.

– Närheten till vatten brukar dra upp priserna, likaså ett kort avstånd från storstaden. Om egen brygga inte är viktigt för dig kan du komma betydligt billigare undan, likaså om du kan tänka dig en lite längre resväg till fritidshuset, säger Matilda Adelborg.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration