Därför hänger nya linbanan i luften än

Det ser tufft ut för kommunen att hinna färdigställa den nya linbanan mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen i Göteborg innan stadens 400-årsjubileum 2021.

Skriven av Nicklas Tollesson 2018-10-17 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Detta efter att Peab överklagat kommunens beslut om att ge NCC kontraktet att arbeta vidare med projektet. Nu har dock förvaltningsrättens dom kommit – den ger kommunen rätt i frågan vilket innebär att upphandlingen kan fortsätta.

– Vi är givetvis glada över att få ett positivt besked, men Peab har all rätt att överklaga förvaltningsrättens dom om de tycker att fel beslut har fattats. Det vi gör nu är att vi fortsätter avvakta, säger Jeanette van Zalingen, som är kommunens projektledare för linbanan.

Mellan domen och den ursprungliga tilldelningen har det snart gått nio månader, vilket har ställt till det rejält i tidsplanen.

– När tilldelningen gjordes var entreprenören på tårna och redo, så ser situationen inte ut i dag. Även om vi skulle sätta igång nu så kommer det ta lite extra tid för att komma igång med det arbetet jämfört med läget i vintras. Projektet har en tajt tidsplan från början och följden av överklagandet gör ju att vi ser en ökad risk att inte klara detta i tid, säger hon.

Planen var att genomförandestudien som nu blivit försenad skulle gå upp till politiskt beslut sommaren 2019.

– Det lär ju bli någonstans vid årsskiftet 2019–2020 som det ser ut nu, men nästa steg är att vi och entreprenören sätter oss ned och talar om hur vi tar oss vidare med fokus på att göra klart detta så snart som möjligt, säger Jeanette van Zalingen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration