Årets unga fastighetskvinna – Sonja Ståhl på Willhem

Priset till Årets unga fastighetskvinna 2018 gick till Sonja Ståhl, fastighetschef hos Willhem i Helsingborg. "Årets unga fastighetskvinna drivs av sin övertygelse att nya idéer och synsätt är avgörande för att förändra samhället" löd juryns motivering.

Skriven av Redaktionen 2018-09-12 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sonja Ståhl är 28 år, men har redan hunnit skaffa sig stor erfarenhet av fastighetsbranschen från bolag som K-fastigheter, Balder och nu Willhem. Sedan 2017 har hon varit Willhems fastighetschef i Helsingborg. På ett och ett halvt år har hon byggt upp en organisation och anställt 15 personer parallellt med att beståndet har vuxit - en utmaning som få klarar av.

Sonja själv lyfter fram vikten av att kunna balansera de olika delarna i verksamheten utan att ge avkall på kunder och medarbetare.

− Jag har försökt kombinera entreprenörskap med servicemedvetenhet. För mig är det viktigt att alla i organisationen, oavsett vad man arbetar med, har en ekonomisk affärsmässighet i ryggraden och ständigt balanserar detta med fokus på hög kundnöjdhet.

Ett starkt samhällsengagemang är ytterligare en drivkraft. Nyligen har hon startat ett nätverk som ska arbeta för att förbättra Söder i Helsingborg, ett så kallat riskområde med vissa problem, men samtidigt med stor potential att utvecklas till ett välmående och dynamiskt område.

− Jag brinner verkligen för att hitta ett koncept för att förbättra i utsatta områden och för de människor som bor där, ett koncept som förhoppningsvis går att implementera på andra bostadsområden med liknande utmaningar.

Priset för Årets unga fastighetskvinna delas årligen ut av Fastighetssverige och ceremonin hölls på Grand Hotel i Stockholm den 5 september.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration