Modern logistik i bra lägen

Med framväxande logistikparker i både Landvetter och på Hisingen bidrar Bockasjö med flexibla, moderna logistiklokaler i bra lägen – i en tid när efterfrågan är stor.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-08-29 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Krook & Tjäder


Bockasjö tog klivet in på området vid Landvetter flygplats redan för sju–åtta år sedan då de uppförde en logistikbyggnad som Schenker i dag hyr. Samtidigt drevs en detaljplan för resten av området hela vägen ner mot riksväg 40. Swedavia, som ägde marken, var ute efter en samarbetspartner för resten av utvecklingen – och det var Bockasjös förslag som man fastnade för när valet föll år 2015.

– Sedan dess har vi arbetat med terrassering av markområdet, det blev klart efter sommaren förra året. Att vi valde att terrassera hela området innan vi grundlägger och uppför byggnaderna är för att vi nu snabbt ska kunna få till nya logistiketableringar, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

Han menar att Landvetter Logistikpark blir en attraktiv etablering på grund av den expansion som sker av hela Airport City. Parken består av sammanlagt 175 000 kvadratmeter mark och möjliggör en yta av 100 000 kvadratmeter för logistik, som kommer att fördelas på fyra lika stora hus.

– Att detta händer i Landvetter kan man relatera direkt till vad som händer i Göteborg, där trycket på logistiklokaler blir allt högre, säger Joakim Hedin, och fortsätter:

– Vi kan i stort sett erbjuda lokaler i Landvetter redan i dag, och för diskussioner med potentiella hyresgäster. Vår byggtid är sedan tio till tolv månader.

Fem fastigheter


2015 köpte även Bockasjö 31 hektar mark på ­Hisingen, där man nu arbetar med vad man kallar för Hisingen Logistikpark. Här kommer man till slut att kunna erbjuda upp mot 150 000 kvadratmeter logistikyta, fördelat på fem fastigheter. Tre av husen är i dag fullt uthyrda, bland annat flyttade Volvo Cars in på 27 000 kvadratmeter i början av maj. Det fjärde huset är på gång att börja byggas, och det femte räknar man med att ha färdigt till nästa höst. För båda husen förs det diskussioner med potentiella hyresgäster.

– Detta innebär att cirka fyra år efter att vi satte spaden i marken, står fem nya, flexibla byggnader klara, säger Joakim Hedin.

Anpassas efter hyresgästen


Samtliga byggnader Green Building-certifieras, och anpassas också efter respektive hyresgästs behov.

Joakim Hedin vittnar om en stor efterfrågan på logistik­ytor på Hisingen – där läget spelar en betydande roll. Logistikparken ligger ett stenkast från norra Europas största hamn, där en stor del av landets export och import passerar. Den ligger även i direkt anslutning till Hisingsleden.

– Det är också ett stort tryck från e-handeln på nya lokaler, och dessutom från fordonsindustrin tillsammans med deras underleverantörer. Hela Göteborgsklustret är ett väldigt intressant område.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration