West Coast Plaza – Västsveriges nya flaggskepp

Krook & Tjäder har fått förtroendet att utveckla visionen för West Coast Plaza vid Landvetter flygplats. Tillsammans med exploatören Sjölyst Utvikling AS och Swedavia planerar man nu för vad som ska bli Västsveriges nya flaggskepp inom handel och upplevelse.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-08-22 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Krook & Tjäder


Arkitektkontoret har arbetat med olika delar av Swedavias utvecklingsområde i drygt tio år.

– Handel och upplevelse fanns med redan i översiktsplanen för området runt flygplatsen. Eftersom Krook & Tjäder varit delaktiga i flera stora projekt i området runt flygplatsen och vi har haft ett gott samarbete och känner oss trygga med deras kompetens valde vi att fortsätta arbeta tillsammans. De har bland annat planerat och ritat logistikanläggningar i området, satt designen för bron in till flygplatsen och deltagit i juryarbetet för det nya hotellet vid flygplatsen, säger Ola Maele på Sjölyst Utvikling AS.

Göteborg Landvetter Airport har en stark passagerartillväxt och under 2017 passerade 6,8 miljoner passagerare flygplatsen. På sikt förväntas flygplatsstaden och flygplatsen bli en arbetsplats för över 10 000 människor.

– Vi är glada för hur vårt samarbete har utvecklats med både Swedavia och Sjölyst Utvikling AS. Med West Coast Plaza får Göteborgsregionen ett upplevelsecentrum med ett storskaligt utbud med all tänkbar service för både resenärer, arbetande, besökare och boende i regionen, säger Pontus Orrbacke arkitekt och delaktig i flera av projekten i området.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration