Wallenstam skapar unika kontor på Avenyn

Partnertext


Mitt på Göteborgs paradgata skapar nu Wallenstam nya kontorslokaler i ett läge som man inte hittar någon annanstans i staden.
– Det här är på många sätt stadens medelpunkt, säger Susanne Börjeson, uthyrningschef på Wallenstam.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Kvarteret Sturefors.
Bild: Gajd Arkitekter


Utvecklingen sker i kvarteret Sturefors som är en del av Mid Avenue – fyra kvarter i Göteborgs medelpunkt för shopping, kultur, upplevelser, nöje, arbete och boende. Totalt tillskapar Wallenstam 1 800 kvadratmeter ny kontorsyta.

– Det blir en fin miljö som blir ett bra tillskott till området och kommer att lyfta denna delen av Avenyn, säger Susanne Börjeson.

Kvarteret ligger vid Avenyn/Engelbrektsgatan/Lorensbergsgatan. Förutom de nya kontoren blir det även några nya lägenheter och butiksverksamhet i bottenplan.
De nya lokalerna ligger mot Lorensbergsgatan och hamnar i en helt ny byggnad som införlivas med dagens befintliga byggnation.

Wallenstam kommer även att modernisera de befintliga kontoren i huset, vilket innebär att man efter omgörningen kan erbjuda effektiva kontorsytor om sammanlagt 3 400 kvadratmeter. Ytan är fördelad på sex våningar, och det hela ska stå inflyttningsklart under det tredje kvartalet nästa år.

Just nu pågår uthyrningsarbetet för fullt. Susanne Börjeson berättar att intresset är mycket stort och att det förs diskussioner med ett flertal intressenter.
Artikelbild

Susanne Börjeson.
Bild: Wallenstam


Vad får man som hyresgäst här?


– Här sitter man på Göteborgs paradgata som på många sätt är stadens medelpunkt. Det är nära till det allra mesta – upplevelser, shopping och kommunikationer. Vi har överlag många spännande verksamheter i området.

– Stadens kultur finns också nära i form av biografer, museum och så vidare. Varje år besöks Avenyn av åtta miljoner turister och det är en trevlig miljö att verka på och besöka, säger Susanne Börjeson.

De nya kontoren kommer att utformas med mycket öppna landskap och dessutom erbjuds konferensrum i flera olika storlekar, tillsammans med många samtalsrum. Längst upp blir det även en takterrass med otroligt utsikt över centrala Göteborg.

– Det kommer också att finnas stora valmöjligheter för kommande hyresgäster när det gäller utformningen av interiören, som kommer att hålla en hög standard som passar in i området, säger Susanne Börjeson.
Artikelbild

Nya, moderna kontorsytor på Avenyn.
Bild: Gajd Arkitekter


Fakta plan 4-7:
- Yta: Cirka 660 kvadratmeter per plan
- 57 arbetsplatser per plan
- Arbetsbord 1 400 x 800 mm
- Ett konferensrum med tio platser
- Ett konferensrum med åtta platser
- Ett konferensrum med sex platser
- Ett konferensrum med fyra platser
- Fem samtalsrum med två platser
- Fem toaletterDela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration