Bygger för framtidens Sickla

Genom att tillföra vård, kontor och hotell fortsätter Atrium Ljungberg omvandlingen av Sickla från industriområde till en fullskalig stadsdel.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-23 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I det nya vårdhuset kommer en rad verksamheter inom vård och hälsa att samlas.
Bild: Atrium Ljungberg/Walk The Room


Det var för ungefär 20 år sedan som Atrium Ljungberg köpte Sickla. Då var det ett industriområde präglat av Atlas Copcos verksamhet – nu en blandstad som erbjuder det mesta inom kontor, handel, kultur, service och boende, och som dessutom är välförsett med kollektivtrafik. Och utvecklingen fortsätter.

– Det händer väldigt mycket i Sickla just nu och man står inför en kraftig utveckling framöver. Vi driver i dag tre olika kommersiella projekt som samtliga kommer att bidra till att skapa en mer stadsmässig miljö, säger Magnus Källgren, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.
Artikelbild

Magnus Källgren.
Bild: Atrium Ljungberg


Högt tryck


Närmast färdigställande är projektet Sickla Front som i slutet av året kommer att erbjuda 25 000 kvadratmeter kontorslokaler i två byggnadskroppar. En stor del är uthyrt till Domstolsverket och kommer att inhysa Nacka tingsrätt och och Hyres- och arrendenämnden i Stockholm. Här finns i dag en del lediga ytor och flera förhandlingar pågår. Magnus Källgren vittnar om att det överlag är ett högt tryck på nya, moderna kontor i Stockholm just nu. Sickla Front innebär därmed ett välkommet tillskott av arbetsplatser.

Nästa del i Atrium Ljungbergs satsning är tillskapandet av ett nytt hotell. Bakgrunden till hotellsatsningen är bland annat att det helt enkelt finns ett behov av fler hotellrum i Nacka. Dels är det något som uppskattas och nyttjas av kontorshyresgästerna, och dels växer turistnäringen i hela Stockholm – en aspekt där Nackas fina naturnära läge spelar stor roll.

– Hotellet hjälper även till med att skapa liv dygnet runt eftersom det, tillsammans med bostäder som också tillkommer i området, tillför rörelse på kvällstid. Tillsammans med handel och kontor är det viktiga parametrar i bygget av en stad, säger Magnus Källgren.

Fyller servicebehov


Hotellet, med sina 150 rum, ska stå klart till våren/sommaren 2020 och kommer att ligga mitt i Sickla, vid Marcusplatsen. Totalt blir det cirka 150 rum och operatör blir Nordic Choice. Här blir det även cirka 2 500 kvadratmeter kontor.

– Det planeras också en stor publik bottenvåning där det ska finnas möjlighet för konferens, möten, restaurang, bar och så vidare. Även här är det viktigt med den publika delen – att personer utifrån ska kunna komma förbi och ta en lunch eller ha ett möte.
Artikelbild

I slutet av året står 25 000 kvadratmeter kontor klart i Sickla Front.
Bild: Atrium Ljungberg/Walk The Room


För att fylla behovet av service i området har Atrium Ljungberg även beslutat att uppföra ett hus för vård och hälsa. I den nya byggnaden om sammanlagt 8 500 kvadratmeter kommer det bland annat att finnas verksamheter som läkare, tandläkare, gym, naprapat, mödravård och babysim. Verksamheterna är till både för de som bor och de som arbetar i området. I bottenvåningen kommer det att bli lite mer butiksfokuserat med bland annat apotek och café-/restaurangverksamhet. Det nya huset ska stå färdigt hösten 2020.
Artikelbild

Den så kallade Tapetfabriken kommer att inrymma 150 hotellrum och cirka 2 500 kvadratmeter kontor.
Bild: Atrium Ljungberg/Walk The Room


– Vi ser också allmänt en stor hälsotrend just nu, numera tänker man inte bara på sin hälsa när man är sjuk utan man vill tänka hälsofrämjande i det stora hela och må bra långsiktigt, säger Magnus Källgren.

Vad kommer de nya verksamheterna att innebära?


– I och med de nya beståndsdelarna som vi nu tillför har vi allt som krävs för att skapa en vibrerande stadsmiljö. Det handlar om att platsen som helhet ska vara trevlig att vistas och verka i, numera vill man ha inte rena handels- eller kontorsområden utan man värnar om mixen. Just den blandningen ser vi på Atrium Ljungberg som vår styrka, och det är även styrkan här i Sickla.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration