Citycon köper NCC:s andel i Mölndal Galleria

NCC har tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för utvecklingen och uthyrningen av Mölndal Galleria. Projektbolaget har ägts 50/50 av NCC och Citycon. Som tidigare kommunicerats kommer Citycon att förvärva NCC:s andel när gallerian är färdigställd och avtalade villkor uppfyllda. Köpeskillingen baseras på ett fastighetsvärde motsvarande 584 miljoner kronor. Nu har parterna kommit överens om villkoren och det står därmed klart att Citycon köper NCC:s 50-procentiga andel i projekt­bolaget senare i år.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-23 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Övertagandet sker senare i år.
Bild: Citycon


Mölndal Galleria kommer att bestå av ungefär 70 butiker med en total uthyrningsbar yta om cirka 24 000 kvadratmeter samt parkering i direkt anslutning. Bland hyresgästerna finns bland andra H&M, Lindex, Ica och System­bolaget. För närvarande är cirka 85 procent av ytan uthyrd.

Mölndal Galleria planeras att invigas i september i år. Citycon tillträder NCC:s andel av projektbolaget i samband med öppningen av gallerian.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration