Sveafastigheter bygger landmärke i Nacka

Sveafastigheter Utveckling och Nacka kommun har kommit överens om en tidig markreservation för uppförandet av Discus, ett kvarter med ett högt hus i centrala Nacka.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Discus, ett kommande landmärke i Nacka.
Bild: Belatchew Arkitekter


Discus är ett nytt landmärke i Nacka stad - framtaget i samarbete med Belatchew Arkitekter - som med sin karaktäristiskt oregelbundna silhuett blir en symbol för den växande storstadsregionen. Kvarteret kommer att rymma en blandning av verksamheter i hjärtat av den nya kollektivtrafiknoden, mitt på tunnelbanestationen i Nacka stads nya centrum. Discus planeras till omkring 30 våningar och kommer att rymma 450 till 500 lägenheter av olika storlekar med varierande upplåtelseformer, samt olika typer av verksamheter, vilket gör kvarteret till en aktiv och levande plats.

– Discus är det första höga huset i Nackas mest centrala delar, med sin starka formverkan kommer byggnaden att bidra till Nacka stads spännande silhuett. Discus visar tydligt på en arkitektonisk ambition som Nacka kommun vill se i kommande projekt i Nacka stad, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Nacka kommun få vara med och utveckla Nacka stad, ett av de mest spännande utvecklingsområdena i landet idag, säger Rahel Belatchew, vd på Sveafastigheter Utveckling.

– Nacka är en visionär kommun som vågar testa nya stadsstrukturer där den traditionella kvartersstaden kombineras med höga hus, avslutar Rahel Belatchew.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration