Riksbyggen utökar satsning på nya mobilitetslösningar

Genom att samla ett antal leverantörer som erbjuder mer hållbara mobilitetslösningar vill Riksbyggen ta fram nya och enkla sätt för boende i hyres- och bostadsrätt att minska beroendet av egen bil.

Skriven av Redaktionen 2018-05-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Riksbyggen testar redan idag olika typer av mobilitetslösningar, oftast kopplade till nyproduktionsprojekt. Det kan exempelvis vara bil- och/eller cykelpool. Ett exempel är Brf Blicken i Haninge där Riksbyggen planerar för en cykelpool och där forskningsprojektet Innovativ parkering pågår.

– Vi kommer i första hand att fokusera på bil- och cykelpooler samt lätta elfordon. Enkelhet är ett av ledorden och digitala lösningar som gör det lätt att i ett och samma gränssnitt koppla ihop exempelvis bokning av antingen bil/lätta elfordon/cykel med upplåsning och debitering av kostnader på ett integrerat sätt för de boende är en förutsättning för att nå ut på bred front, säger Jan Widlund, inköpschef på Riksbyggen.

Riksbyggens långsiktiga perspektiv när det gäller produktion av såväl bostads- som hyresrätter är en viktig drivkraft att ligga långt framme när det gäller nya mobilitetslösningar.

– Vi tror att i den framtida staden kommer efterfrågan på alternativa transportlösningar och tjänster inom delningsekonomi att öka och husen som vi bygger idag ska stå i minst 100 år. Det gör att vi redan nu måste göra allt vi kan för det ska vara lätt att göra rätt, oavsett om det gäller en bostadsrättsförening eller för boende i en hyresfastighet, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration