Nu kan Göteborgs cyklister se hinder direkt i mobilen

Cyklisterna i Göteborg kan nu se i mobilen det som bilister och kollektivtrafikresenärer länge har fått information om: avstängningar och hinder på deras väg. I appen Cykelstaden och på trafiken.nu finns funktionen som Göteborg är tidigt ute med.

Skriven av Redaktionen 2018-05-09 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I appen Cykelstaden kan man se om det finns några hinder eller avstängningar längs cykelvägen.
Bild: Trafikkontoret Göteborgs Stad


– Det här har efterfrågats av många cyklister, att kunna se gatuarbeten och andra störningar i mobilen eller på datorn strax innan de sätter sig på cykeln, säger Malin Stoldt, projektledare på trafikkontoret Göteborgs Stad.

I appen Cykelstaden finns informationen under den nya knappen Trafikstörningar och går att se både på en karta och som en lista med gatorna i bokstavsordning.
Informationen hamnar i appen genom att alla entreprenörer som jobbar åt staden numera måste ange om arbetet de ansöker om tillstånd för, till exempel grävarbeten, påverkar cykelvägarna. Även mycket korta störningar och avstängningar på bara några timmar ska visas i appen.

– Det är viktigt att denna information, som bilister och kollekivtrafikresenärer länge har fått, nu också finns för cyklisterna, om Göteborg ska bli en bättre cykelstad, säger Malin Stoldt på trafikkontoret.

– Vi tror inte att några andra städer har detta ännu, i alla fall inte enligt vad vi har kunnat se, säger hon.

Samma information som i appen Cykelstaden finns nu även på Trafiken.nu. Där hittar du eventuella störningar både i kartan på startsidan och i fliken Trafikinformation. I fliken Cykelreseplaneraren visas eventuella störningar längs en föreslagen resväg.

I appen Cykelstaden, som finns att ladda ner gratis på App Store och Google Play, kan du förutom trafikstörningar bland annat se och göra:

- alla cykelvägar i Göteborg,
- hur du enklast cyklar dit du ska,
- var det finns cykelpumpar,
- var det finns Styr & Ställ-cyklar,
- anmäla fel och hinder på cykelvägarna (med bild som du laddar upp själv, om du vill),
- logga din cykeltur med tid och avstånd på en karta


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration