Stettin skapar kontor i bra läge

På Sandhamnsgatan på Gärdet bygger Fastighets AB Stettin just nu till mer kontor i ett framtida utvecklingsläge. – Det händer mycket spännande i Norra Djurgårdsstaden och det här blir som en portal in till den nya stadsdel som håller på att skapas, säger Thomas Simonson, fastighetschef på Stettin.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-05-09 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

De nya kontorsytorna fördelas på två våningar.
Bild: Timo Karasalo, GWSK Arkitekter


Projektet ligger på Sandhamnsgatan 63, och den befintliga fastigheten omfattar i dag totalt 32 000 kvadratmeter. Här finns flera gemensamma funktioner i huset, som exempelvis restauranger, gym och konferensrum. Stettin tillskapar i och med påbyggnationen 3 350 kvadratmeter nya, flexibla kontor fördelat på två våningar, där drygt 3 000 kvadratmeter fortfarande är vakant.

Första inflyttning planeras till juni nästa år, och förhoppningen är sedan att hyresgästerna ska kunna flytta in under sommaren så att den sista kommer på plats i september.

Finns ett bra intresse


Förstärkningsarbete har genomförts i huset och nu har man också byggt upp en ställning där det ska byggas klimattält kring ombyggnationen.
Artikelbild

Thomas Simonson.
Bild: Fastighets AB Stettin


– Vi ska också påbörja rivningen av taket om ungefär en månad. Vi har kvarsittande hyresgäster i huset, vilket innebär att vi såklart måste anpassa byggnationen efter dem. Det gör exempelvis att de mest störande arbetena får genomföras utanför kontorstid. Vi har dock fått göra vissa evakueringar för att påbyggnationen ska vara möjlig, säger Thomas Simonson.

Stettin kommer även att uppdatera installationerna och arbetar med bland annat el, kyla och ventilation i fastigheten.

Uthyrningsprocessen har precis inletts och enligt Thomas Simonson finns ett bra intresse, både från externa aktörer och eventuellt från befintliga hyresgäster i huset som vill utöka eller flytta. I dagsläget är tanken att dela upp ytan på fyra lokaler, där tre av dem omfattar kring 830–840 kvadratmeter, och en är lite mindre på drygt 530 kvadratmeter. Om behov skulle finnas är det också möjligt att dela ytorna ytterligare. Framtida hyresgäster kommer att ha stora möjligheter att påverka utformningen av lokalerna.

Varför bygger ni mer kontor här?


– Det är överlag en stark kontorsmarknad i Stockholm, vi har i stort sett inga vakanta ytor just nu. Det händer mycket spännande i Norra Djurgårdsstaden och det här blir som en portal in till den nya stadsdel som håller på att skapas, säger Thomas Simonson.
Artikelbild

Första inflyttning planeras till juni nästa år.
Bild: Timo Karasalo, GWSK Arkitekter


Att det tillförs kontor i området menar han är positivt för stadsdelen. Från början var det ett renodlat kontors- och industriområde utan bostäder, och sedan svängde pendeln om ordentligt och ett stort tillskott av bostäder har nu skett både genom konvertering av kontor till bostäder samt genom nyproduktion.

– En lagom mix av bostäder och kontor skapar en god förutsättning för en levande stadsdel både på dagen och kvällen/helgen, säger Thomas Simonson.

Vilken typ av kontorsverksamhet tänker ni er?


– Vi är öppna för i stort sett all typ av kontorsverksamhet. Det här är en stor fastighet och det finns redan en blandning av branscher i huset. Klassiska verksamheter på Gärdet verkar inom media och IT/teknik och det har vi även här, men vi har också hyresgäster som Försvaret och Posten. Jag tycker generellt att det är trevligt att mixa olika branscher, det brukar uppstå positiva synergier när flera branscher delar hus.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration