Corem köper 19 000 kvadratmeter i Malmö

Corem fortsätter att expandera i Malmöregionen genom förvärv av fastigheten Måseskär 5, belägen i Östra Hamnen i Malmö. Säljare är CBRE Global Investors.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-04-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Eva Landén.
Bild: Corem


Fastigheten omfattar drygt 19 000 kvadratmeter uthyrbar area, där merparten utgörs av lager och kyllager för närdistribution.

Fastigheten har ett flertal hyresgäster och ett totalt hyresvärde om drygt 14 miljoner kronor. Aktuell uthyrningsgrad är cirka 70 procent. Förvärvet sker i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om 80 miljoner kronor.

– Malmö och Öresundsregionen är expansiv och en för oss prioriterad marknad. Utbudet av intressanta objekt är begränsat, men i Måseskär 5 ser vi en rejäl terminalbyggnad med utvecklingsmöjligheter i en delmarknad vi verkat i en längre tid. Genom förvärvet skapar vi möjligheter att ytterligare utveckla vårt erbjudande av smart citylogistik i Öresundsregionen, som har en enorm potential, säger Eva Landén, vd för Corem.

Tillträde skedde den 13 april. Pangea Property Partners var säljrådgivare i affären.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration