Göteborg kan få nytt hotell i Gamlestaden

Ett nytt hotell på tio våningar kan bli verklighet i Gamlestaden, som nu genomgår en stor förvandling. Försäljningen av byggrätten för hotellet, som riktar sig till intresserade byggaktörer, har nu lagts ut på Göteborgs stads hemsida.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-03-11 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Gamlestaden utvecklas.
Bild: White


Gamlestaden, en historisk stadsdel i Göteborg, ska under kommande åren ta stora steg. Befolkningen kommer att fördubblas och Gamlestaden ska bli en av fem strategiska knutpunkter i staden. Det nya hotellet kommer att bli granne med resecentrum och kontor som nu byggs vid Gamlestads torg och kommer att stå klart 2018.

Stefan Gadd är presschef på Göteborg & Co, som har till uppgift att ha koll på besöksnäringen och dess utveckling.

– Det finns ett stort behov av hotellrum i Göteborg. Under tiden januari till oktober hade vi en genomsnittlig beläggning på nästan 70 procent, vilket är bättre än både Stockholm och Malmö. Det betyder att det i praktiken är fullbelagt till stora delar, eftersom beläggningen varierar över veckans dagar, säger Stefan Gadd.

Hans bedömning av situationen för hotellnäringen delas av Business Region Göteborg.

– Gamlestaden är ett mycket intressant och strategiskt läge för etableringar. Området har stor potential med närheten till city och goda kommunikationer. Vi bedömer att marknaden för nya hotelletableringar är god, säger Andreas Göthberg vid Business Region Göteborgs etableringsavdelning.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration