Landvetter flygplats ­expanderar med nytt hotell

Swedavia genomför de närmsta åren en stor expansion av Göteborg Landvetter Airport för att möta regionens behov av ökad tillgänglighet. Utbyggnaden av den norra och södra delen av flygplatsterminalen sker i etapper.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-04-08 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Det nya hotellet ska byggas av Peab och kommer att drivas av Scandic.
Bild: Wingårdhs Arkitekter


Projektet, Terminalexpansion norr, omfattar byggnationen av ett nytt hotell kopplat till terminalen, en gemensam säkerhetskontroll för inrikes- och utrikesresenärer samt ett nytt bagage­hotell. Kontraktspart för entreprenaden är Peab och operatör för hotellet blir Scandic. Signeringen av avtalen ägde rum fredagen den 23 februari 2018.

– Vi har en fantastisk trafikutveckling och sedan 2012 har resenärsantalet ökat med över 40 procent. Att växa hållbart är en förutsättning för vår verksamhet. Det är glädjande att vi tillsammans med Peab bygger ett nytt bagagehotell, säkerhetskontroll och ett nytt miljöcertifierat hotell som kommer att drivas av Scandic och som öppnar 2021, säger Charlotte Ljunggren, flygplats­direktör för Göteborg Landvetter Airport.

– Det är otroligt spännande och roligt att få vara med och bygga ett av Göteborgs nya landmärken. Extra bra känns det att driva projektet i samverkan med Swedavia där vi tillsammans arbetar för att hitta de bästa lösningarna för projektet, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab region Bygg Väst.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration