"Sundbyberg är en väldigt aktiv kommun"

Marcus Bergman på Förvaltaren om läget på lokalmarknaden i Sundbyberg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-04-04 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Marcus Bergman.
Bild: Beatrice Graalheim


Vad arbetar ni med i Solna/Sundbyberg just nu?


– Vi jobbar mycket tillsammans med bland andra Balder, Rikshem och Wallenstam för att påbörja centrumförnyelserna i Rissne, Hallonbergen och Ör. I första hand med att överlåta fastigheter, men även med att ta fram planer för våra egna fastigheter.

– Vi jobbar även i tidiga skeden i Ursvik för att över tid förstärka kommunal och kommersiell service i stadsdelen. I centrala Sundbyberg slutför vi uthyrningarna på Landsvägen där bland andra Bejing 8, Subway och 7-Eleven är nya hyresgäster.

Hur ser du på er roll i området?


– Vi satsar i första hand på att förvalta, sälja och bygga nya bostäder som bidrar till en mångfald av boendeformer i alla stadsdelar. Samtidigt tar vi ansvar för att det ska finnas ett fullgott serviceutbud i alla stadsdelar. Det bidrar till trivsel och trygghet för våra bostadshyresgäster.

Hur tror du att Solna/Sundbyberg kommer att utvecklas framöver?


– Vi ser redan nu en mycket stark utveckling för hela staden. Den kommer att förstärkas när järnvägen grävs ner och Sundbybergs två centrala halvor växer samman. Redan i dag är Sundbyberg en destination på ett helt annat sätt än tidigare, vilket ställer större krav på restauranger och service. Jag är särskilt nyfiken på förnyelserna i Hallonbergen, Rissne och Ör.

Vad saknas i området?


– Sundbyberg är en väldigt aktiv kommun, trots det saknas ett utbud av sport och fritid. Vi ser också ett stort intresse för fler hotell och ett nytt vandrarhem. Det finns också utrymme för ett systembolag till och för nya flexibla arbetsplatser/hubbar som lockar kreativa verksamheter. Och såklart, i Sveriges snabbast växande kommun får vi många frågor om lokaler för nya förskolor.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration