Poppa in på Stockholms första aktivitetsbaserade kontor

Popinwork bryter ny mark med sin etablering av Stockholms första aktivitetsbaserade kontor. Ett medlemskontor med möjlighet att utvecklas med de senaste rönen och den senaste forskningen. – Vi ska vara en ledstjärna inom coworking- och medlemskontorsbranschen, säger Karin Ståhl, partner och medgrundare av Popinwork.

Skriven av Axel Ohlsson 2018-04-04 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Popinworks medlemskontor består av flera olika arbetsmiljöer.
Bild: Popinwork


Närhet och enkelhet var två av ledorden när Pop­inwork lanserades. Ett aktivitetsbaserat medlemskontor lokaliserat vid Kungsbron, i hjärtat av Stockholm, och i anslutning till kommunikationsnoden med centralstationen och Arlanda Express.

– Vi vill skapa goda möjligheter för samarbete och enskilt arbete. Kontoret är en plattform där man utöver det fysiska kontoret får digitala plattformar och serviceplattformar. Nyheten här är att alla medlemmar delar på samtliga resurser, säger Karin Ståhl.

Hon är tillsammans med Karolina Mölldal initiativtagare till satsningen. De båda har gedigen erfarenhet av att utveckla arbetsmiljöer och arbetssätt. Utifrån dessa började de fundera på hur de kunde utforma kontor för att göra det tillgängligt för fler, utnyttja lokalerna på bästa sätt och bidra till hållbarhet.
Artikelbild

Karin Ståhl och Karolina Mölldal.
Bild: Popinwork


– Vi vill erbjuda samma sak till alla våra medlemmar, oavsett hur stora eller små organisationer de är.

– Själva kontoret består av olika arbetsmiljöer. Alltifrån café där man kan sitta och jobba medan man fikar till platser för att sitta och jobba på egen hand och utrymmen för möten och aktiviteter man kan boka.

– Det finns ingen helt tyst zon. Vi har upptäckt att de ofta är överdimensionerade och underanvända – men vi har ett rum som är lite lugnare, med ett par enskilda skrivbordsplatser, ett teambord, en soffhörna och en telefonhytt.

– Det är mix av olika miljöer som man kan använda både själv och med andra.

Utöver arbetsytorna finns även en servicetjänst som både erbjuder hjälp med förvaring, posthantering, bokningar och beställningar – men även med conciergetjänster som kemtvätt och bud.

Vad är det för bolag som söker sig till Popinwork?


– Det är en mix av mindre organisationer, delar av större organisationer eller enpersonsverksamheter. Sedan är det en del dropin-medlemmar. De är oftast egenföretagare eller fristående konsulter som jobbar i längre uppdrag för större organisationer. Dessutom finns det lite författare och bloggare.

– Det är en bra variation på medlemsbasen.
Artikelbild


Bild: Popinwork


Baserat på senaste rönen


Kontoret fungerar som en levande organism där man studerar användandet för att kunna göra justeringar så att arbetsytorna passar medlemmarna.

– Allt är färdigplanerat och baserat på senaste rönen och senaste forskningen. Men vi studerar hela tiden vad som fungerar och vad som uppskattas av medlemmarna och vilka arbetsmiljöer och sammanhang medlemmarna vill använda. Utifrån det ska vi sedan kunna se vad som fungerat och vad vi ska fortsätta med samtidigt som vi ser över vad som kan behöva utvärderas, utvecklas eller kanske till och med bytas ut.

– Vi är först i Sverige med att implementera Tietos system Tieto Empathic Building, ett positioneringssystem så man ser vilka kollegor som är inne på kontoret och var de befinner sig. Man kan också se hur de olika arbetsmiljöerna används för att kunna avgöra vad som behövs justeras. Det erbjuder medlemmarna att göra det bästa av ytan som vi har.

Som en del i Popinworks tillgänglighet ska kontoret alltid ha ingång direkt från gatan. Så är det på Kungsgatan och så blir det i Solna där nästa steg i etableringen sker.

– Det ska bli fler Popinwork, i första hand i Stockholm, men vi har även fått förfrågningar från andra städer både i Sverige och Norden, säger Karin Ståhl.

– Vi vill gärna se att det är lite som ett gymkort där man kan välja vilket Popinwork man åker till.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration