"Efterfrågan ökar mer och mer"

Med en stor mix av företag och ett unikt läge ser ­Regus Kista som en attraktiv etableringsort. – Vi har alltid tankar på att växa, vi har både ­funderat på att utöka de ytor vi har och att öppna fler center här i Kista, säger Patrik Ölvebäck, country manager på Regus.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-03-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

På Regus företagscenter i Kista finns 160 arbetsplatser.
Bild: Regus


Regus finns i dag etablerade i Kistagången där de har ett företagscenter om 1 600 kvadratmeter med 160 arbetsplatser. Med Kista Galleria rätt över gatan är det nära till både butiker, restauranger och service.

– Det som är intressant med Kista är att här finns en väldigt stor mix av företag. Vi har såklart de stora it-företagen som exempelvis Ericsson, IBM och Microsoft. Men de har också lockat hit underkonsulter – mindre it-bolag har mer och mer börjat etablera sig i Kista, ­säger Patrik Ölvebäck.
Artikelbild

Patrik Ölvebäck.
Bild: Regus


– Vi har också många andra kunder, till exempel de som arbetar med etniska frågor på olika sätt där målsättningen kan vara att få personer från andra länder att komma ut i arbetslivet, olika typer av jobblotsar helt enkelt, fortsätter han.

Även stora verksamheter som ABB, Nordea och Transportstyrelsen har valt Kista som etableringsort.

– Kista var tidigare ett område med mycket vakanser, men det har sakta men säkert börjat fyllas igen, säger Patrik Ölvebäck.

Bra placering


Att Kista ligger mellan centrala Stockholm och ­Arlanda ser han som en fördel och något som gynnar deras kunder som sitter i företagscentret som fått namnet Kista One. Här finns goda möjligheter till parkering och det är enkelt att ta sig både norr- och söderut. I centret kan man både arbeta i enskilda utrymmen under lite längre tid, eller göra mer tillfälliga besök i Regus affärslounge.

Hur länge har ni funnits i Kista?


– Vi har haft vår verksamhet här i snart två år. Jag ­skulle säga att beläggningen har varit stabil hela tiden – vi märker dock att efterfrågan ökar mer och mer i takt med att området utvecklas och också blir mer blandat i och med de bostäder som växer fram. Bostäderna innebär också att det är liv och rörelse i området efter halv fem, något som är väldigt roligt.
Artikelbild

På centret finns både enskilda utrymmen och en affärslounge.
Bild: Regus


Hur ser ni på att växa i Kista?


– Vi har alltid tankar på att växa, vi har både funderat på att utöka de ytor vi har och att öppna fler center här i Kista. Just nu har vi inget som ligger jättenära i tiden, men vi har alltid ögonen öppna, säger Patrik Ölvebäck.

Regus erbjuder flera koncept inom företagscenter och med konceptet spaces, där fokus ligger mer på co-working och samverkan, tror Patrik Ölvebäck att det nuvarande Regus-centret i Kista skulle bli väl kompletterat.

– Ett spaces hade absolut kunnat placeras bredvid ett traditionellt Regus-center, eftersom det är två olika erbjudanden. Det tror jag skulle passa i Kista, säger han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration