AMF säljer Swecohuset för 1,7 miljarder

AMF Fastigheter säljer fastigheten Trängkåren 6, även känd som Swecohuset, till Areim Fond III.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-03-09 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

1,7 miljarder kronor blev köpeskillingen för det så kallade Swecohuset på Kungsholmen.
Bild: AMF Fastigheter


Fastigheten är belägen i Marieberg på Kungsholmen och omfattar cirka 40 000 kvadratmeter blandad verksamhet. Kontorsytorna hyrs av Sweco och i bottenvåningarna finns restauranger och butiker.

– Vi är glada att ägandet av fastigheten nu övertas av Areim som är en etablerad ­aktör. I och med försäljningen fortsätter vi att ­fokusera vår verksamhet till utvalda kluster i Stockholmsområdet, säger Tove Törneman, projektledare transaktion och analys på AMF Fastigheter.

– Vi är väldigt nöjda att kunna göra ytterligare ett förvärv på västra Kungsholmen, där Areim i dag redan äger grannfastig­heten Lysbomben 5 tillsammans med Blackstone, samt Gladan 4 vid Stadshagen. Vi kommer med detta förvärv kunna fortsätta arbeta med utvecklingen av en redan stark och etablerad delmarknad, helt i linje med Areims strategi att förvärva kassaflöden med potential, säger Therese Rattik, vd på Areim


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration