Fastpartner bygger nytt i Mölndal

Fastpartner satsar i Åbro företagsområde och bygger om en äldre kontorsbyggnad till en modern kombinationsbyggnad med lager och kontor. Här berättar Fastpartners vice vd Christopher Johansson mer om utvecklingen – och vad man tycker om Mölndal som område.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-03-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Så här kan det komma att se ut på Taljegårdsgatan när Fastpartner byggt en kombinerad lager- och kontorsbyggnad.
Bild: Fastpartner


Fastigheten inhyste tidigare verksamhet för Astra Zeneca och ligger i korsningen Taljegårdsgatan/Baggegårdsgatan. På fastigheten i dag finns två kontorshus. Det ena är fullt uthyrt – det andra står tomställt och ska nu rivas och byggas upp på nytt av Fastpartner. Tanken är att det ska bli lager-/produktionsyta om cirka 3 000 kvadratmeter i kombination med ett par hundra kvadratmeter kontor. Kontorslokalerna kommer att kunna utformas med stor flexibilitet och den kommande hyres­gästen kommer att kunna påverka utformningen av ytorna.

Varför väljer ni att bygga för den typen av verksamhet?


– Åbro i sig har en inriktning mot produktion och lager, och det är också det som fortsatt efterfrågas i området. Storleken på lokalen är något som många gillar, och det passar perfekt för många verksamheter, säger Christopher Johansson.
Artikelbild

Christopher Johansson.
Bild: Fastpartner


Marken är detaljplanelagd och nästa steg är att hitta intressenter.

– Vi sätter aldrig igång med projekt innan vi har hittat någon intressent, eftersom vi vill att kommande hyresgäst ska få en möjlighet att vara med och påverka utformningen av sina nya lokaler, säger Christopher Johansson.

– I planen får vi lov att bygga ett hus som blir tolv meter högt, vilket gör att vi kommer att kunna ha en takhöjd på strax över tio meter. Det blir en byggnad som kan passa för många typer av tagare.

När man väl funnit rätt aktör för etablering tar det cirka ett år innan inflyttning kan ske.

Enligt Christopher Johansson ligger fastigheten väl till med närhet till både E6:an och Söder­leden.

Hur ser ni på Mölndal som område?


– Det är ett dynamiskt och intressant område med en god ekonomisk tillväxt, och här finns ett aktivt näringsliv, säger Christopher Johansson.

Han menar att det händer mycket längs med Göteborgsvägen hela vägen in till Göteborgs centrum, och att Mölndalsåns dalgång egentligen är något av det närmsta Göteborg du kan komma utan att vara i Göteborg.

– Det finns också utbyggd service i området och anslutningar med kollektivtrafik – du har bara 300 meter till närmsta busshållplats, avslutar han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration