Folksam köper kontorsfastigheter i Göteborg

Folksam har tecknat avtal med Stena om köp av fyra kontorsfastigheter i centrala Göteborg till ett värde av 1,63 miljarder kronor.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-03-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Bland de köpta fastigheterna finns Gröna Skrapan.
Bild: Stena Fastigheter


Folksam köpte sin första kontorsfastighet i Göteborg i våras. Denna gång omfattar köpet fyra fastigheter i Stampen och Gårda, däribland Gröna Skrapan.

– Dessa fina fastigheter ligger på två av de delmarknader i Göte­borg som vi bedömer vara de mest attraktiva för företag och organisationer att finnas i. Investeringen ger oss en bra bas för fortsatt expansion och engagemang när det gäller kontor i Göteborg. Folksams kunder får med denna investering en god riskjusterad avkastning och därmed en långsiktigt trygg avkastning, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Totalt handlar det om drygt 36 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsarea. Köpare är både Folksam Liv och Folksam Sak. Folksam tillträdde fastigheterna den 27 ­december 2017.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration