Första hyresgästen klar i Jernhusens nya kontorshus

Jernhusen har tecknat hyresavtal med Bona för ett våningsplan i Foajén. Foajén är det andra kontorshuset som Jernhusen bygger i Södra Nyhamnen, den nya stadsdelen vid Malmö Centralstation.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-02-21 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Foajén i Södra Nyhamnen.
Bild: Jernhusen


Bona, som levererar produkter för installation, underhåll och renovering av trägolv, hyr hela plan sex för 35 personer i koncernledning och andra koncernövergripande funktioner. Bonas flytt är planerad till december 2019, när fastigheten står klar för inflyttning.

Foajén blir arbetsplats för cirka 700 personer. Hållbarhet och välbefinnande står i fokus med målsättningen att nå certifiering enligt både Breeam Excellent och Well nivå guld.

– Vi är glada att få hälsa Bona välkomna till Foajén. Vi utformar kontoren med fokus på att människor ska få en smidig arbetsdag och trivas på jobbet. Här finns gott om plats att hämta ny energi, både i huset och i kvarteren runt omkring, säger Freddie Bergkvist, projektchef på Jernhusen.

– Bona har en ambitiös tillväxtstrategi och vi behöver hitta nya lösningar för våra kontorsutrymmen. Foajén är med sitt centrala läge helt optimalt utifrån vårt behov av internationella kommunikationer och för närheten till kollektivtrafiken. Foajéns miljöklassningar Breeam och Well är också viktiga för oss då de stödjer vårt hållbarhetsarbete. Vi tilltalades även av de moderna utrymmena som möjliggör både interaktion och flexibilitet, säger Kerstin Lindell, vd för Bona.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration