Willys flyttar in hos Vasakronan i Malmö

Vasakronan har tecknat avtal med Willys Hemma. Bolaget hyr 1 300 kvadratmeter i kvarteret Elefanten på Södra Förstadsgatan 24. Butiken öppnar under första kvartalet 2018.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-01-21 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Willys öppnar under första kvartalet 2018.
Bild: Willys


2012 öppnade Emporia utanför Malmö. 2012 var även året då Vasakronan förvärvade den nybyggda delen av Triangeln av NCC vilket utmanat cityhandeln. Sedan dess har Vasakronan på egen hand och tillsammans med övriga fastighetsägare arbetat medvetet och konsekvent för att stärka cityhandeln.

– Vasakronan la tidigt en strategi för hur vi ville utveckla våra fastigheter och stråket längs Södra Förstadsgatan för att säkra den vision vi har, nämligen en gata av småstadskaraktär med storstadskvalitet, säger Anna Stenkil, regionchef Öresund Vasakronan.

Vasakronans ambition har varit att skapa ett av Malmös mest genuina stråk inspirerat av det lokala, det nära och det småskaliga som komplement till det storskaliga. Genom att bygga om befintliga lokaler, som till exempel Designtorgets entré, samt attrahera nya butikshyresgäster som AB Småland, Meadow, Grandpa, Kavat och Nividas ,och på olika sätt skapa mötesplatser, ska Södra Förstadsgatan vara en plats som inspirerar och berikar staden.

– Vi har jobbat hårt för att skapa ett varierat utbud längs stråket. Etableringen av en riktigt bra matbutik är ett jättebra komplement till det övriga utbud som redan finns på gatan, säger Anna Stenkil.

Men det finns mer att göra. På Södertull har Vasakronan kommit en bra bit på vägen att skapa den mötesplats som läget förtjänar. Direkt kopplat till gågatan har soltrapporna ner mot kanalen länge använts som en naturlig pausplats för människor. Därför har Vasakronan medvetet skapat plats för matställen och Condeco, Zócalo, Greek Biraria och Vibliotek är bara några av de restauranger som nu finns i området.

– Södertull är en plats där folk trivs och vill vara. Det beteendet har vi förstärkt genom att skapa en matdestination med smaker för alla och Södertull har blivit en favorit bland soltörstande Malmöbor. Nästa steg är att utveckla fastigheterna intill på motsvararande sätt, då stärks kopplingen till gågatan ytterligare och utbudet i citykärnan förstärks, säger Anna Stenkil.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration