Swedavia miljard­säljer på Arlanda

Swedavia säljer fastigheten på Stockholm Arlanda Airport där Nordens största flygplatshotell är under uppförande.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-02-04 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Skanska har tidigare fått i bygguppdrag att uppföra det nya flygplatshotellet.
Bild: Skanska


Fastighetsvärdet uppgår till 1,3 miljarder kronor. Köpare är ett svenskt aktiebolag etablerat av Pareto Securities och ägt av Wenaasgruppen och O.G. Ottersland.

Hotellet, som färdigställs i slutet av 2019, är beläget i direkt anslutning till Sky City. Det omfattar 503 rum, bar och restauranger fördelat på 20 000 kvadratmeter och 14 våningar. Överlåtelsen sker i linje med Swedavias fastslagna strategi att skapa och realisera värden för återinvesteringar i flygplatsernas konkurrenskraft.

– Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxt­en ökat med 56 procent, från 16 till över 24 miljoner resenärer per år. Sedan 2013 har Arlanda fått 19 nya interkontinentala flygförbindelser. För att möta tillväxten och det ökade behovet av logimöjligheter byggs detta hotell som främst vänder sig till fritidsresenärer och familjer i segmentet "affordable luxury", säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Nordic Choice Hotels kommer att driva det nya hotellet under varumärket Comfort enligt ett 20-årigt hyresavtal


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration