Svenska Hus växer i Ulvsunda

Svenska Hus fortsätter att köpa i Ulvsunda – ett område som de ser som prioriterat. – Ulvsunda är ett spännande område med framtiden för sig, säger Philip Wallgren, regionchef på Svenska Hus.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-02-21 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Svenska Hus köpte Generatorn 14 i Ulvsunda i somras.
Bild: Peter Bartholdsson


Det var i somras som Svenska Hus köpte tomträtten till fastigheten Generatorn 14 i Ulvsunda industriområde. Fastigheten omfattar 2 100 kvadratmeter och den uthyrningsbara ytan är cirka 1 000 kvadratmeter. Som många andra hus i området är byggnaden uppförd på 1940-talet.

– Fastigheten är ett komplement till vår befintliga verksamhet i området, vi ser Ulvsunda som ett av våra fokusområden i Stockholm, säger Philip Wallgren, och fortsätter:

– Överlag så är vår strategi att köpa fastigheter med utvecklingspotential i intressanta lägen i Stockholm.

Instrumentfabriken snart klar


Svenska Hus har varit verksamma i Ulvsunda under många år och färdigställer bland annat snart Instrumentfabriken – ett projekt som omfattar 15 500 kvadratmeter där en tidigare industribyggnad har omvandlats till moderna kontorslokaler och där vakanserna nu är få. Dessutom planeras utveckling av grannfastig­heten Induktorn 28 tillsammans med befintliga hyresgäster där det ska tillkomma nya lager, kontor och butiker.
Artikelbild

Philip Wallgren.
Bild: Peter Bartholdsson


Generatorn 14 är det senaste förvärvet i området och ligger några hus bort från de tidigare husen som man äger och utvecklar i Ulvsunda. I byggnaden i dag finns det bland annat en bilhandel i bottenplan. I övrigt finns en blandning av verksamheter i huset, mestadels kontorsverksamhet med lite inslag av lager.

Hur ser framtidsplanerna ut för fastig­heten?


– Över tid kommer vi absolut att utveckla den, och utvecklingen kommer att anpassas efter vad som händer i resten av området. Troligtvis kommer vi att förändra vår hyresgäststruktur efter övriga Ulvsunda. Men i närtid kommer vi att förvalta fastigheten som den är, säger Philip Wallgren.

Ulvsunda genomgår just nu en förändring från att vara ett klassiskt industriområde till en del av Stockholms och regionens utvidgade kärna.

– Än så länge vet vi inte exakt vad det blir, men det händer väldigt mycket i området just nu och det är ett spännande område med framtiden för sig, säger Philip Wallgren.

– Här finns bra verksamheter i dag, och det är nära till bra kommunikationer i form av både tvärbana och flyg.

Hur ser ni på framtiden i Ulvsunda?


– Vi växer gärna mer här om vi hittar rätt förvärv. Vårt senaste köp i form av Generatorn 14 var en ganska liten fastighet, men som kan komma att kunna erbjuda våra befintliga hyresgäster ett annat alternativ. Detta är en prioriterad marknad för oss, avslutar Philip Wallgren.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration