Stendörren skräddarsyr i Greenhub Bro

I Greenhub Bro vill Stendörren erbjuda moderna, verksamhetsanpassade lokaler för lager, logistik och produktion – och nyuthyrningen är i full gång. – Vi märker att det finns ett stort intresse, säger Maria Mastej, uthyrningschef på Stendörren.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-02-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Här vill Stendörren erbjuda verksamhetsanpassade lokaler för lager, logistik och produktion.
Bild: Stendörren


Greenhub Bro ligger vid Enköpingsvägen i Upplands-Bro, 25 minuter från Stockholm city, och är det första logistikcentret som Stendörren lanserar. Här finns både järnvägsanslutning till stambanan och anslutning till E18 – och läget kommer att bli ännu bättre i samband med Förbifart Stockholm.

– Det kommer dessutom att anslutas en ny avfart från E18 i nära anslutning till området som gör tillgängligheten ännu bättre. Avfarten ska vara klar ­under första halvan av 2018, säger ­Maria Mastej, och fortsätter:

– Stockholm växer åt det nordvästra hållet och efter Brunna känns det nu som att det är Upplands-Bro som står näst på tur. Det finns också ett stort intresse för utveckling från Upplands-Bros kommun, vilket är väldigt roligt.
Artikelbild

Maria Mastej.
Bild: Stendörren


1,5 miljoner kvadratmeter mark


Stendörren äger sammanlagt cirka 1,5 miljoner kvadratmeter mark i området, efter det senaste köpet om drygt 500 000 kvadratmeter i höstas. Delar av marken är bebyggd och delar är ranger­ytor och uppställningsplatser. Sedan tidigare finns Coop etablerade här med sitt centrallager för kolonialvaror som omfattar 130 000 kvadratmeter.

– Vi har nu möjlighet att bygga ytterligare cirka 350 000 kvadratmeter för lager- och logistikverksamhet, säger Maria Mastej.

Modern lager- och logistikverksamhet


Just nu arbetar Stendörren med att driva en förändring i detaljplanen för att kunna bygga för lite mer modern lager- och logistikverksamhet, där det ska kunna vara upp till 30 meter i tak. Detta bland annat för att möjliggöra för automationsverksamhet.

– Vi vill också få in service i området för de som ­arbetar och rör sig här, det ska finnas möjlighet att kanske ta en bit mat, träna och träffa kollegor. Att ta ett sådant helhetsgrepp är inte så vanligt i denna typ av område, säger Maria Mastej.

Vad får hyresgäster som väljer att ­etablera sig här?


– För våra befintliga och nya hyresgäster erbjuder vi moderna lokaler som vi kan skräddarsy för deras verksamheter inom lager, logistik och produktion. Här finns också ett väl utarbetat hållbarhetsarbete, inte bara när det gäller miljö utan även arbetsmiljömässigt – man ska må bra när man arbetar här.

Stendörren arbetar för att detaljplanen ska bli klar under året. I slutet av 2017 tecknades ett stort hyresavtal med byggrossisten Dahl som kommer att flytta in på 56 500 kvadratmeter.

– Så nyuthyrningen är i full gång och vi för diskussioner med ett flertal lite större aktörer som önskar hyra mellan 10 000 och 30 000 kvadratmeter. Men det är såklart långa processer, säger Maria Mastej.

– Vi märker i alla fall att det finns ett stort intresse för Greenhub Bro – både konceptet och läget lockar hyres­gäster. Inom fem år hoppas vi att området ska vara fullt utbyggt.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration