Vill skapa Stockholms mest trivsamma handelsplats

För ett år sedan blev Sanna Sultan centrumchef för Bromma Blocks. Här berättar hon om sitt första år – och framtidsplanerna i området.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-01-31 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

I ljusoasen erbjuds en lugn stund i köpcentrumruschen.
Bild: Sandra Sondell


Bromma Blocks, intill Bromma flygplats, består i dag av en galleria och en retailpark som tillsammans erbjuder ett 80-tal butiker, caféer och restauranger fördelat på 54 000 kvadratmeter. Med cirka sju miljoner besökare per år omsätter Bromma Blocks omkring 2,2 miljarder kronor.

Sanna Sultan är centrumchef för Bromma Blocks, och är därmed ytterst ansvarig för förvaltningen och utvecklingen av köpcentrumet.
Artikelbild

Sanna Sultan.
Bild: Mia Wibacke Bornberger


– Tillsammans med mitt team, ett 20-tal leverantörer och Bromma Blocks hyresgäster arbetar vi för att skapa Stockholms mest trivsamma handelsplats, säger hon.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?


– Mina dagar ser väldigt olika ut då jag ansvarar för frågor av både strategisk och operativ karaktär. Ena dagen kan jag diskutera framtida butiksetableringar och investeringar i driftsystem för att nästa dag tycka till om färgval i kommande kampanjbild eller småprata med en hyresgäst.

Sanna Sultan började som centrumchef den första januari 2017 – och beskriver det första året på tjänsten som mycket händelserikt. I februari fick Bromma Blocks nya ägare då Starwood Capital Group sålde sin majoritetsandel till en fond inom CBRE Global Investment Partners.

Vad har annars hänt under året?


– Bromma Blocks galleria har fått nya sittlounger, amningsrummet har renoverats och vi har haft en rad spännande etableringar på handelsplatsen, bland annat pilotprojektet "Husqvarna Battery Box". Under trädgårdssäsongen gavs våra besökare möjlighet att hyra batteridrivna trädgårdsredskap från en obemannad verktygsbod. Delningsekonomi ligger i tiden och Husqvarnas pilotprojekt ger en glimt in i hur framtidens handelsplats kan se ut.

Vad händer i Bromma Blocks just nu?


– Bromma Blocks inryms i kulturminnesmärkta flyghangarer och det våra besökare uppskattar mest är utbudet i kombination med den unika atmosfären. Vi jobbar kontinuerligt med att leda konceptet ’shoppa lugnt i en skönare atmosfär’ i bevis. Under höst- och vintermånaderna då en majoritet av alla svenskar känner sig nerstämda på grund av mörkret har vi placerat en grön ljusoas i vår galleria. Här erbjuds våra besökare en lugn stund med ljusterapeutisk effekt.

– Utöver ljusoasen har även förberedelserna inför utbyggnationen dragit igång. Bromma Blocks galleria ska de kommande åren byggas ut med en yta motsvarande fem fotbollsplaner.
Artikelbild

Under sommaren genomfördes pilotprojektet "Husqvarna Battery Box".
Bild: Philip Löfstedt


Ska spela större roll


Sanna Sultan menar att Bromma Blocks i dag är ett väl­etablerat handelsområde – men målsättningen är att spela en större roll på marknaden. De kommande åren byggs gallerian ut med 26 000 kvadratmeter. Utöver shopping kommer Bromma Blocks i framtiden att vara en plats för möten, umgänge, ärenden och olika fritidsaktiviteter.

Det är dock inte bara Bromma Blocks som ska expandera, det är också mycket på gång i närområdet. Ica Fastigheter har köpt granntomten med en byggrätt om 45 000 kvadratmeter där man bland annat planerar att etablera Ica Maxi och hotellverksamhet.

– Swedavia renoverar också Bromma Stockholm Airport, SLL bygger för tvärbanans nya sträckning Alvik–Helenelund där Bromma Blocks blir en av hållplatserna och Stockholms stad förbättrar framkomlighet längst Ulvsundavägen för gående, cyklister och bilister, säger Sanna Sultan.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration