"I Jönköping finns flera intressanta områden beroende på inriktning"

Tommy Fritz på Tosito, Lena Emilsson på Castellum och Stefan Eriksson på Tura Scandinavia om läget på lokalmarknaden i Jönköping och Nässjö.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-01-30 | Näringsliv

Dela på linkedIn


Artikelbild

Tommy Fritz.
Bild: Tosito


Tommy Fritz, vd, Tosito


Vilka är de mest intressanta områdena i Jönköping?


– Vårt arbete med stadsdelen Munksjöstaden, och kommande området Södra Munksjön i centrala Jönköping. Men slår också ett extra slag för det fantastiska området Strandängen, som vi fått möjlighet att utveckla tillsammans med Vätterhem.

Vad arbetar ni med i området just nu?


– I Munksjöstaden är nu 350 lägenheter inflyttade tillsammans med cirka 12 000 kvadratmeter kommersiella lokaler, med bland annat Hemköp, Nordea, Wetterhälsan, Apoteket Kronan, Evry, WSA, Trivselhus, VY och gym. 300 lägenheter ytterligare är i pågående produktion. Vi arbetar även med en mycket spännande flytande park på cirka 7 000–8 000 kvadratmeter som kommer bli en unik tillgång för Jönköping.

Hur tror du att Jönköping kommer att utvecklas framöver?


– Vi ser mycket positivt på utvecklingen. Utmaningen är, där vi sett andra kommuner göra misstag, att bygga "lagom" volym en längre period, att inte hamna i gas och broms.

Vad saknas i området?


– Det som saknas kommer i kommande kvarter, som förskola, caféer, restauranger, lekparker, vistelseytor, kajpromenad med mera.
Artikelbild

Lena Emilsson.
Bild: Castellum


Lena Emilsson, marknadsområdeschef, Castellum


Vilka är de mest intressanta områdena i Jönköping?


– I Jönköping finns flera intressanta områden beroende på inriktning. När det gäller lager/logistik skulle jag säga Torsvik, Stigamo och Hedenstorp. Övriga områden är Haga, Södra Munksjön och Rosenlund.

Vad arbetar ni med i området just nu?


– I Torsvik har vi två logistikfastigheter där vi efter om- och tillbyggnad hyr ut den ena till June Avfall & Miljö, ett nystartat kommunalt bolag. På Haga är vi i full gång med vår andra etapp för Haga Företagspark.

Hur tror du att Jönköping kommer att utvecklas framöver?


– Jag tror på fortsatt expansion.

Vad saknas i området?


– Framöver skulle vi gärna se en restaurang på Haga.
Artikelbild

Stefan Eriksson.
Bild: Tura Scandinavia


Stefan Eriksson, managing director, Tura Scandinavia


Hur ser er verksamhet ut i Nässjö?


– Vi har två lager i Nässjö. Det första som byggdes 2006 är på 16 000 kvadratmeter och används för vår egen verksamhet. Det andra är på 8 000 kvadratmeter, och det hyr vi ut.

Hur ser du på Nässjö som område att verka i?


– Vi är mycket nöjda över att vi 2006 bestämde oss för att placera vårt lager i Nässjö. Vi har hela vägen haft stöttning från Nässjö Näringsliv, som i sin tur haft kommunen med sig. Snabb och enkel hantering oberoende av frågeställning. Utöver det har vi aldrig haft problem med rekrytering av personal. En nog så viktig fråga.

Hur tror du att området kommer att utvecklas framöver?


– Det har hänt mycket sedan vi kom till Nässjö och vi tror att utvecklingen kommer att fortskrida.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration