NCC får bygga Global Business Gate

NCC har inlett ett partneringsamarbete för det nya kontorsprojektet vid Masthuggskajen. Uppdraget är indelat i två faser och det totala ordervärdet ­beräknas uppgå till cirka 900 miljoner kronor.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-01-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Projektet består av två hus om totalt 40 000 kvadratmeter.
Bild: Global Business Gate


– Tillsammans med NCC inleder vi nu arbetet med Global Business Gate som ska bli ett innovativt nav och en mötesplats för det exportinriktade närings­livet och globala specialistföretag som verkar inom internationella affärer. Vi har arbetat med projektet länge och är mycket glada över att vi nu inlett ett samarbete med en entreprenör för själva genomförandet, säger Lennart Hedström, vd, Global Business Gate.

Projektet består av två hus om totalt 40 000 kvadratmeter som ska byggas på en ny halvö som sträcker sig cirka 100 meter ut i Göta Älv vid Masthuggskajen. Global Business Gate ägs till hälften var av Elof Hansson Fastigheter och tjänstepensionsbolaget Alecta och bolaget har tecknat ett partneringavtal med NCC för projektet.

– Partnering bygger på samma principer som lagsport. Gemensamma mål, tydlig taktik och ett sammansvetsat lag för bästa möjliga resultat. Global Business Gate är en av de största satsningarna för näringslivet i Göteborg de kommande åren och det är jätte­roligt att vi fått möjligheten att vara en del av det projektet och driva det som en gemensam partneringaffär, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building.

Global Business Gate förväntas stå klart år 2021.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration