Hit reser svenskarna helst i jul

Som vanligt lämnar många svenskar julstressen och kylan bakom sig, och väljer varmare breddgrader i juletid. Här är resmålen som är populärast.

Skriven av Redaktionen 2017-12-13 | Fritid

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Gran Canaria ligger som vanligt i topp men resmålet som sticker ut mest är Miami som klättrat upp på en andraplats och passerar samtliga resmål i Thailand. Även Sri Lanka och Vietnam tar sig in på listan vilket tyder på att svenskarna är redo för nya upplevelser och kulturer.

– Gran Canaria är som vanligt svårslaget i toppen, men att Miami kommer så starkt är en positiv överraskning. Även Orlando finns med på topplistan, vilket verkligen sätter Florida på kartan över platser att fira jul på. Detta beror förmodligen främst på det behagliga klimatet, att de flesta kryssningsfartygen avgår härifrån samt att det är ett familjevänligt resmål. Att dollarn ligger som den gör spelar självklart också in, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Asien som, enligt Resias statistik, alltid har varit en stark världsdel med flera thailändska resmål på topplistan förstärker nu med såväl Sri Lanka som Vietnam på en sjunde respektive nionde plats – inget av länderna fanns med bland topp tio i fjol. Resmålen som fick lämna plats för dessa är Kapstaden och Denpasar. Sydney i Australien är fortsatt populärt och hamnar i år på en tionde plats.

– Att Thailand går hem över jul är ingen överraskning, men att vi nu ser fler resmål i Asien bekräftar det vi tidigare sett. Att svenskar vill upptäcka nya platser och uppleva nya kulturer. Sri Lanka är kanske mest känt för sin surfkultur men här finns även djungel, gyllene stränder och teplantager. Phu Quoc i Vietnam är en ö i Siamviken som erbjuder avkoppling i form av bekymmerslöst barfotaliv, något som stressade svenskar värderar högt. Ett resmål jag saknar på listan är Mexiko som erbjuder god mat, spännande historia och kritvita sandstränder. Förmodligen har vädret där på senare tid avskräckt något, säger Lina Eklund.

Hit reser svenskarna i jul:

1. Las Palmas, Gran Canaria
2. Miami, Florida
3. Phuket, Thailand
4. Bangkok, Thailand
5. Krabi, Thailand
6. Orlando, Florida
7. Colombo, Sri Lanka
8. Santa Cruz, Teneriffa
9. Phu Quoc, Vietnam
10. Sydney, Australien

Fotnot: Topplistan är baserad på alla bokningar gjorda hos Resia under 2017 fram till 19 september, med avresa mellan 18/12 och 1/1 2018.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration