Nytt hotell ska lösa bostadsbrist för byggarbetare

För att bidra till såväl minskad bostadsbrist som förbättrade rekryteringsmöjligheter för Stockholmsföretag lanseras nu Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemmingsberg, ett långtidshotell där alla lägen­heter har eget kök.

Skriven av Axel Ohlsson 2018-01-08 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Forenom öppnar i Flemmingsberg.
Bild: Forenom


– För många växande företag i Stockholmsregionen är bostadsbristen ett rekryteringsproblem. Vi vill vara med och lösa det genom att erbjuda de bästa delarna av traditionell hotellverksamhet och permanent boende, säger Forenom Sveriges vd Mats-Erik Lidström.

Hotellkedjan Forenom är specialiserad på långtidsboende, även om många av gästerna är vanliga turister som bara vill besöka Stockholm en helg. Den 15 november öppnade Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg, som kommer att bli kedjans flaggskeppshotell.

Hotellet har 205 rum på 15–55 kvadratmeter, alla med eget kök. En del rum har även tvättmaskin, dessutom finns en bokningsbar tvättstuga i huset.
Artikelbild

Mats-Erik Lidström.
Bild: Forenom


– Forenom hjälper företag och deras anställda att hitta boenden för kortare och längre perioder och fungerar som ett smörjmedel både på bostads- och arbetsmarknaden. Vi ser till att våra gäster känner sig som hemma, även när de är borta, säger Mats-Erik Lidström.

Knutpunkt för pendeltåg


Målgrupper för Forenom Aparthotel Stockholm South är exempelvis it-konsulter, byggnadsarbetare och sjukvårdspersonal som behöver tillfälligt boende under längre perioder, men även traditionella hotellgäster.

Flemingsberg är ett tillväxtområde som hittills har saknat ett hotell. Läget mitt emellan Stockholm och industristaden Södertälje är en knutpunkt för pendeltåg. I området finns flera universitet och högskolor, Karolinska Sjukhuset i Huddinge samt ett rättscentrum.

Forenom är marknadsledande bland långtidshotell i både Finland och Norge. Nu är målsättningen att hotellkedjan ska bli störst även i Sverige. Innan 2017 är slut kommer Forenom att ha mer än fördubblat sitt boendeutbud i Sverige, från 150 till 450 lägenheter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration