Akademiska Hus gör labb till kontor

Akademiska Hus investerar 111 miljoner kronor för att varsamt förvandla äldre labblokaler till moderna kontor och lärandemiljöer vid Stockholms universitet.

Skriven av Axel Ohlsson 2018-01-02 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Akademiska Hus gör äldre labblokaler till moderna kontor och lärandemiljöer vid Stockholms universitet.
Bild: Akademiska Hus


Renoveringen omfattar cirka 5 500 kvadratmeter och ska bidra till att Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen och lärarutbildningen får större lokaler och möjlighet att samla sin verksamhet till en och samma plats.

Akademiska Hus har tillsammans med Stockholms universitet sett över möjligheten att samla lärarutbildningen och barn- och ungdomsvetenskap (BUV) i lämpliga lokaler på Frescati. Nu blir det efterlängtade klustret verklighet som dessutom kommer att innebära att användningen av lokalerna på Frescati Backe används på ett mer attraktivt och effektivt sätt.

– Det känns bra att renovera och bevara en arkitektoniskt så intressant byggnad och samtidigt förädla den för ny, långsiktig och energieffektiv användning. Vi ser fram mot att genomföra det här projektet med Stockholms universitet och tillsammans ytterligare utveckla Frescati som ett attraktivt och levande campus, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration