Skandia köper 19 400 kvadratmeter

Skandia Fastigheter köper fem samhällsfastigheter med skola, vård och omsorg om sammanlagt 19 400 kvadratmeter i Storstockholm.

Skriven av Axel Ohlsson 2018-01-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Svarven 4 och Svarven 5 i Sollentuna.
Bild: JLL


Nyförvärvet omfattar skolfastigheter i Stockholm (Ugglemossen 40), Solna (Sveden 1) och Sollentuna (Svarven 4 och 5) samt en fastighet med vård och omsorg i Sollentuna (Exemplet 2). Fastigheterna har alla genomgått flera större renoveringar det senaste årtiondet.

– Utvecklingspedagogik Sverige utgör största hyresgäst och bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet i fyra av de fem fastigheterna. På sikt kan vi också komma att utveckla detta bestånd tillsammans med hyresgästen, om de ser ett ökat behov för sin verksamhet, säger Markus Pfister, fastighetschef samhällsfastigheter och kontor, och fortsätter:

– Enligt vår investeringsstrategi fortsätter vi att utveckla vår portfölj med samhällsfastigheter, både genom förvärv och fastighetsutvecklingsprojekt i befintligt bestånd.

Skandia Fastigheter tillträdde sitt nyförvärv den 2 oktober


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration