"Det var inte helt enkelt att hitta rätt"

I Stockholm Seaside hittade spelföre­taget Arrow­head sina nya lokaler. – Flytten har inneburit ett stort lyft för företaget och gett oss chansen att satsa på en rad andra förbättringar i vår verksamhet, säger Malin Hedström, medgrundare till Arrowhead Game Studios.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-01-24 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Inflyttning skedde under sommaren.
Bild: Wilhelm & Linus, barabild.se


Bakgrunden till Arrowheads flytt var att företaget hade börjat växa ur sitt gamla kontor.

– Vi hade redan börjat stycka av mötesrum och andra gemensamma ytor för att kunna klämma in några fler arbetsplatser, säger Malin Hedström, och fortsätter:

– Vi behövde också en lokal som bättre matchade vår profil nu när vi växer och tar nästa steg uppåt som företag.

Tanken var till en början att genomföra en om­fattande renovering av företagets befintliga lokaler, men det visare sig att lokalerna inte skulle kunna möta Arrow­heads tekniska behov. Sökandet efter en ny lokal startade i maj förra året.

– Jag och vår vd Johan Pilestedt åkte runt och tittade på många olika typer av lediga lokaler i Stockholms innerstad. Det var inte helt enkelt att hitta rätt, säger Malin Hedström.

Men turen vände när Johan Pilestedt fick syn på nybygget Stockholm Seaside i en lokaltidning. Även om man enligt Malin Hedström från början inte var helt övertygad kändes lokalen lovande på många sätt – bland annat gav den mycket mer för pengarna än de mest centrala delarna. Beslut fattades och under sommaren 2017 flyttade Arrowheads 35 medarbetare in på 840 kvadratmeter.
Artikelbild

Malin Hedström.
Bild: Arrowhead


Vilka externa konsulter använde ni er av?


– Efter att vi var klara med lokalsökningen använde vi en projektledare från JLL för att hjälpa oss att hålla ihop detta enorma projekt och alla konsulter och ­leverantörer. I början hade vi arkitektfirman Nooa som hjälpte oss att rita layout och sedan Tema arkitekter för att utforma inredningen.

De har även tagit hjälp av Äppelvikens snickeri som har gjort många specialsnickerier och platsbyggda möbler eftersom de hade lite ovanligare önskemål än standardmöbler för kontor.

Vilka aspekter var viktigast i kravspecifikationen?


– Det var viktigt för oss att det skulle finnas någon slags terrasser, uteplats eller möjlighet att enkelt gå utomhus och ta en paus eller äta sin lunch, eftersom det var något vi verkligen hade saknat på det gamla kontoret.

– Det var också mycket viktigt att vi skulle få ganska fria händer att utforma lokalen som vi ville och en tillmötesgående hyresvärd. Vi ville ha något centralt med smidiga kommunikationer men också att det kunde kännas lite lugnt utan för mycket störningar utifrån, säger Malin Hedström.

Hon berättar att Skanska som hyresvärd har varit bra att arbeta med i anpassningen av deras nya kontor.

– De hade förståelse och intresse för att vi både hade tekniska utmaningar och många egna önskemål kring gestaltningen.

Vilka misstag gjorde ni i processen?


– Nu när vi tittar tillbaka skulle vi aldrig ha lagt tid på att först försöka renovera det gamla kontoret, vi behövde verkligen något modernare och även med den extra ytan vi hade fått där så skulle det inte riktigt ha räckt till.

Konceptet för Arrowheads nya kontor har varit "Ett andra hem med Norrlandskänsla" och kopplar kontoret till företagets nordliga rötter. Ena halvan har gestaltats med ett sommarnorrland i tankarna; gröna skogar, myrar och grånade lantbodar. Andra halvan är vinternorrland som för tankarna till ljusa vidder och snötäckta landskap med inslag av fjällstugor som skapar värme. Stor omsorg har lagts på att kontoret ska kännas välkomnande och inspirerande för anställda och besökare.

– Vi skapar kooperativa spel där samarbete är en nyckelfaktor. Vi har avsatt stora ytor till plats för socialt umgänge och egna aktiviteter för personalen, och även lugnare områden där man kan vila från skärmen och dra sig undan. Med all den utrustning och kraftfulla datorer som behövs i vårt arbete så har vi fasta arbetsplatser i landskapet, men det finns också varierande mötesrum och alternativa platser där man kan sätta sig för att jobba i mindre grupper, säger Malin Hedström, och avslutar:

– Flytten har inneburit ett stort lyft för företaget och har gett oss chansen att satsa på en rad andra förbättringar i vår verksamhet. Vi känner att konceptet verkligen kom hela vägen fram och hela företaget är stolta över vårt nya kontor.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration