Serneke får projekterings­uppdrag för Handels

Serneke Bygg har tecknat ett samverkansavtal med Akademiska Hus om en ny byggnad för Handelshögskolan i Göteborg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-12-15 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Den nya byggnaden vid Handelshögskolan ska bland annat innehålla undervisningslokaler och kontor.
Bild: Johannes Normender Arkitektur


Byggnaden på omkring 12 000 kvadratmeter ska projekteras i nära samverkan. Potentiellt ordervärde beräknas till omkring 350 miljoner kronor. Ett förverkligande av projektet förutsätter beslut från Akademiska Hus styrelse samt nödvändiga myndighetsbeslut.

– Det här är ett fantastiskt prestigeprojekt som vi är väldigt glada att få vara del av tillsammans med Akademiska Hus. Det blir en viktig byggnad för Göteborg, både i sin funktion och i sitt arkitektoniska uttryck. Det ställer samtidigt höga krav på vår kompetens att bygga mitt i ett av stadens mest pulserande stråk, säger Peter Carlzon, arbetschef på Serneke Bygg.

Den nya byggnaden ska bland annat innehålla undervisningslokaler, kontor, studentarbetsplatser, lokaler för drift och kårverksamhet. En del av högskolans befintliga byggnad ska rivas för att lämna plats åt nybyggnationen.

– Den nya byggnaden för Handelshögskolan kommer att bli en funktionell och modern kunskapsmiljö mitt i centrala Göteborg. Vi är glada över att ha tecknat avtal med Serneke Bygg och ser fram emot att ha med dem som partner i det här mycket spännande projektet, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

När detaljplanen vunnit laga kraft, troligen 2019, kan man ansöka om rivnings- och byggnadslov. Rivning av befintlig byggnad och därmed byggstart är beräknad till 2020 med möjlig inflyttning 2023.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration