Skanska säljer vårdboende i Angered

Vårdboendet i Angered är under upp­förande och köps av Northern Horizons vårdfastighetsfond för cirka 240 miljoner kronor.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-12-13 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Vårdboendet i Angered är under uppförande.
Bild: Skanska


Projektet omfattar ett äldreboende med 72 lägenheter på fem våningar beläget i Angereds centrum. Vårdboendet om cirka 5 300 kvadratmeter är utvecklat av Skanska i samarbete med hyresgästen Ambea och utgör första delen i en stor satsning på nya bostäder i stadsdelen från flera aktörer. Skanska kommer även att bygga lägenheter i regi av Boklok i området.

– Efter flera års hårt arbete från oss, staden och våra samarbetspartners är vi nu glada och stolta över att vara igång med byggandet av ett nytt äldreboende i Angered och därmed kunna bidra till utvecklingen av det nya bostadsområdet vid Angered centrum, säger Henna Alexandersson, projektutvecklare på Skanska Sverige.

Avsikten är att byggnaden ska certifieras enligt Leed Gold. Byggnadsarbetena har påbörjats och projektet planeras att färdigställas under det första kvartalet 2019. Då sker även tillträde.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration