Nytt volymhandelscentrum till Hede

I Hede strax norr om Kungsbacka skapar Aspelin Ramm ett helt nytt volymhandelscentrum, som ska knyta ihop det växande området.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-12-13 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I Hede gör det plats för både volymhandel och restaurangverksamhet.
Bild: Aspelin Ramm


Det nya volymhandelscentret, som får namnet "Ihede", kommer att omfatta 7 500 kvadratmeter.

– Kungsbacka växer och det finns ett bra underlag för sällanköpshandel. Det finns också ett stort intresse för att etablera sig här, säger Kristian Höglind, marknads- och försäljningschef på Aspelin Ramm, och fortsätter:

– Det är lättillgängligt med bra kommunikationer och nära Borgås, den nya stationen i Hede och Hede Fashion Outlet.

På tio år ska kollektivtrafiken i Kungsbacka fördubblas, och därför har man valt att satsa stort på tågtrafiken. Ett nytt stationshus ska byggas i Hede väster om spåret och stå klart vid årsskiftet 2018/2019. Många nya parkeringsplatser kommer även att finnas i området.

– Våra kunder här är främst bilburna, och det är också nära till E6:an – något som dessutom innebär ett väldigt bra skyltläge, säger Kristian Höglind.

Lägger pussel


Ytorna kommer att delas upp från 400 kvadratmeter och uppåt. I dagsläget förs diskussioner med ett flertal aktörer. Aktörerna som har visat intresse för etablering verkar inom bland annat hem/fritid och sport.
Artikelbild

Kristian Höglind på Aspelin Ramm.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


– Jag håller just nu på att lägga ett pussel för de större hyresgästerna som vill hyra mellan 1 000 och 3 000 kvadratmeter. När vi får dem på plats kommer vi sedan att pussla in de mindre aktörerna för att få till en så bra mix som möjligt.

Populärt med restauranger


Förutom volymhandel kommer två till tre aktörer att verka inom mat – Aspelin Ramm tänker sig en snabbmatskedja, en mer traditionell restaurang och ett café.

– Vi har märkt i vårt motsvarande handelscentrum Lugnetrondellen i Varberg att restauranger är ett väldigt populärt inslag. Fler och fler vill kunna ta en bit mat i samband med att de handlar, säger Kristian Höglind.

Man räknar med en byggstart under början av 2018 – även om drömscenariot hade varit att komma igång redan vid årsskiftet. Sedan är det ett års byggtid.

Vad kan du säga om läget?


– Här finns sedan tidigare starka verksamheter som Hede Fashion Outlet, Borgås, Hedin Bil och Ica Maxi. Det här blir den sista biten som bebyggs. Många pendlar ut från Kungsbacka varje dag och med den nya stationen kommer väldigt många att passera här.
Artikelbild

Det nya handelscentret ligger nära E6:an och kommer att få gott om parkeringsplatser.
Bild: Aspelin Ramm


– Bland de som är intresserade av att etablera sig här är man generellt sett positiva till läget med bland annat närhet till Sisjön och Kållered.

I närområdet utvecklas också flera nya bostadsprojekt som kvarteret Valand, Tölö Ängar och Kolla Parkstad.

När det gäller namnet "Ihede" har det framkommit genom extern hjälp och intern brainstorming.

– Det passar väldigt bra eftersom det verkligen ligger i Hede. Det kommer att heta Hede station, tidigare Freeport heter numera Hede Fashion Outlet – det knyter helt enkelt ihop området på ett bra sätt, förklarar Kristian Höglind.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration