Här är studenternas drömjobb

Ingenjör, entreprenör och projektledare – så ser studenternas jobbdrömmar ut enligt Manpower Work Life. Bland de största hindren för att få sitt drömjobb anger studenterna brist på kontakter, brist på tillräcklig motivation och rädsla för att misslyckas.

Skriven av Redaktionen 2017-11-29 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

– Många arbetsgivare efterfrågar medarbetare som vill hitta nya lösningar, driva på och ta ansvar. Att så många unga vill bli ingenjörer, entreprenörer och projektledare är positivt för framtiden – de är framtidens arbetskraft som ska vara med och bidra till företagens utveckling, säger Per Johansson, vd på Experis.

Ingenjör är det yrke som kommer högst på studenternas lista över drömjobben. På andra plats ligger entreprenör och på tredje plats projektledare. Såväl ingenjör som entreprenör rankas i högre grad som drömjobb bland studenter än bland befolkningen i stort. Även läkare finns med på studenternas lista på drömjobb, men saknas däremot på topplistan över svenskarnas drömjobb.

Om studenterna inte skulle få sitt drömjobb tror fyra av tio, att den främsta förklaringen är att de saknar rätt kontakter. Andra hinder skulle kunna vara att de inte är tillräckligt motiverade, 24 procent, att rädslan för att misslyckas är för stor, 23 procent, eller att de saknar de ekonomiska förutsättningarna, 23 procent.

Topplista: Studenternas drömjobb 2017

1. Ingenjör
2. Entreprenör
3. Projektledare
4. Läkare
5. Ekonom

Fotnot: 4 793 personer deltog i Manpower Groups arbetslivspanel, varav 440 studenter.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration