Wallenstam tar klivet in i Uppsala – öppnar eget kontor

Sedan i maj har Wallenstam kontor i Uppsala, och ser nu fram emot att växa i staden. – Uppsala är en fantastiskt attraktiv stad att finnas och verka i, säger Magnus Eklund, projektutvecklare på Wallenstam.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-12-10 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I projektet Fjärilen bygger Wallenstam 145 hyreslägenheter.
Bild: Wallenstam


Wallenstams nya kontor ligger i hörnet Kungsgatan/Vaksalagatan. Magnus Eklund är själv Uppsalabo och har både bott och verkat i staden.

– Så jag tycker det är väldigt roligt att representera Wallenstam i min hemstad, säger han.

I dagsläget är de tre personer som arbetar med projektutveckling och projektledning på kontoret.

– När vi får ett större bestånd kommer vi också att etablera förvaltning här på kontoret, men än så länge är vi lite för små för det.

Varför valde ni att öppna kontor här?


– Uppsala är en ny stad för oss, och det är en stad som behöver bostäder. Vi vill vara med och utveckla staden på bostadssidan och känner att vi genom att ha kontor i Uppsala kommer närmare våra projekt och våra kunder, säger Magnus Eklund.
Artikelbild

Magnus Eklund.
Bild: Wallenstam


Wallenstam har varit aktiva i Uppsala i några års tid, men har tidigare arbetat från sitt Stockholmskontor. Sitt första projekt startade man 2015 när man i Östra Sala Backe tillförde 137 nya lägenheter och en lokal. Där skedde inflyttning under våren 2017. Under 2017 har det även flyttats in i projekt nummer två, Fjärilen, som ligger i Rosendal etapp ett med 145 hyreslägenheter.

Wallenstams tredje projekt i staden är Symfonin som ligger i Gränby med 116 lägenheter. Där har man nyligen påbörjat inflyttning och har förutom lägenheterna även tre lokaler. Det fjärde projektet Tre Vänner är på gång just nu och ligger i Rosendal etapp två.

– I alla våra projekt har vi fokus på gestaltning och hållbarhet, vi bygger snygga och spännande hus på ett hållbart vis. I Tre Vänner har vi tagit ytterligare ett steg i hållbarheten och valt att fokusera mycket på cyklar. Där ska det gå att hänga upp cykeln på fasaden bredvid sin dörr – och vi räknar med att cyklar på väggen kommer att bli en del av husets uttryck, säger Magnus Eklund.
Artikelbild

Projektet Tre Vänner utvecklas just nu i Rosendal etapp två.
Bild: Sandell Sandberg


Han berättar att projekten i allt större utsträckning får lokaler i bottenplan, då man mer och mer ser värdet i att ha levande bottenvåningar. I projektet Tre vänner finns det fyra lokaler, där en lokal är nischad och kommer att bli ett café.

– Det är en lokal som ligger i ett väldigt trevligt söderläge med utsikt över en park, där det blir perfekt att sitta och ta en fika i solen, säger Magnus Eklund.

De har också två projekt i pipeline, ett på Kvarngärdet och ett i Eriksberg.

Hur ser ni på framtiden i Uppsala?


– Uppsala är en fantastiskt attraktiv stad att finnas och verka i. För Wallenstam är det stort att etablera sig i en ny stad eftersom vi inte finns i så många städer – men här har vi bestämt att vi vill vara och fortsätta växa, ­säger Magnus Eklund.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration