Catena köper av kommunen i Linköping

Catena har köpt fastigheten Mappen 4 i Linköping. Investeringen uppgår till 80 miljoner kronor.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-12-06 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Benny Thögersen.
Bild: Catena


På den drygt 22 000 kvadratmeter stora markarean kommer Catena att uppföra ett nytt distributionslager om cirka 6 000 kvadratmeter bestående av både kyl- och fryslager samt en mindre del kontor. Fastigheten är belägen utmed väg 35 med nära tillfart till E4:an och flygplatsen i Linköping och gränsar till Catenas andra fastighet i området, Mappen 3.

Catena har i dag tecknat ett femårigt hyresavtal med Bring som kommer hyra 2 400 kvadratmeter av den nya fastigheten. Byggnationen startar under hösten och Bring planerar att flytta in i fastighet­en under sommaren 2018.

– Vi är mycket nöjda med att kunna utveckla vårt samarbete med Bring som löser vardagslogistiken för både stora och små verksamheter i hela Norden. Att bygga intill en av våra egna fastigheter ger oss driftsfördelar och möjliggör hyresgästernas optimering av ytorna i båda fastigheterna, säger Catenas vd Benny Thögersen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration