Umami Park prisat

Wallenstams Umami Park fortsätter spela en viktig roll i det framtida Sundbyberg. Nu prisas området för sin positiva roll i att göra Stockholm till en tätare, mer hållbar och levande urban stad.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-12-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Umami Park prisas för sin roll i Stockholm.
Bild: Wallenstam


I ett expansivt Sundbyberg arbetar Wallenstam i Hallonberget med att skapa den nya stadsdelen Umami Park som är tänkt att bli ett område fullt av influenser från hela världen. Tanken är att skapa en samlingspunkt. Umami Park har fått sitt namn från Umami, smaken som förhöjer andra smaker.

– Umami Park är som jag ser det ett väldigt passande namn på ett område där visionen är att bygga en blandstad för alla smaker. Att få ett pris som detta där det hållbara, levande och urbana får vara avgörande kriterier är ärofyllt. Och priset går till alla som på något sätt är inblandande i projektet och inte minst då Sundbybergs Stad, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

Arbetet med området har inte gått obemärkt. Umami Park har utsetts som vinnare i Årets Yimbypris som varje år delas ut till en aktör som positivt har bidragit till Stockholm som en tätare, mer hållbar och levande urban stad. Av totalt sju bidrag korade prisjury Umami Park som mest framträdande stadsbyggnadsprofil med motiveringen: "För en total omgörning av en miljonprogramsförort till tät urban blandstad."

– Det här är fantastiskt roligt och ett fint kvitto på det arbete som vi har gjort och har som ambition att fortsätta utveckla i Umami Park som fullt utvecklat kommer att innehålla 900 lägenheter i olika upplåtelseformer och stora kommersiella ytor för kontor, restauranger, caféer och annan service, säger Mathias Aronsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration