Skanska bygger kontor åt Fabege

Skanska har fått i uppdrag av Fabege att bygga ett sex våningar högt kontorshus i Hammarby Sjöstad söder om Stockholm. Huset byggs bakom Kajhusen och byggstart är planerad till februari 2018. Det ska stå klart för inflyttning 2019. Ordervärdet är 117 miljoner kronor.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-11-28 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Skanska bygger Hammarbyterrassen åt Fabege.
Bild: Tomorrow


Kontorshuset kommer att bli huvudkontor för Goodbye Kansas Entertainment Group, ett snabbväxande bolag som arbetar med animationer och specialeffekter inom film och spel.

– Det här är vårt första samarbetsprojekt med Fabege och vi tror att det kan bli väldigt bra då vi delar värderingar, inte minst inom hållbarhetsområdet. Vi ser fram emot att samverka med Fabege i utvecklingen av det här moderna, hållbara kontoret. Det ligger i ett spännande utvecklingsområde där vi båda har stora intressen, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige.

Det nya kontorshuset ska certifieras enligt Breeam, nivå Very Good. Breeam står för BRE Environmental Assessment Method och är ett internationellt system för att miljöcertifiera en byggnad. Områden som Breeam hanterar delas in i energi, ledning (management), hälsa, transport, vatten, material, avfall, markanvändning, utsläpp och ekologi.

– Vi är glada över att få möjlighet att ha Skanska som samarbetspartner. De har visat ett stort engagemang i anbudsprocessen och är ett byggbolag i framkant när det gäller att minska miljöpåverkan och säker arbetsmiljö. Det är områden där vi ställer höga krav, säger Klas Holmgren, chef för projekt och förädling på Fabege.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration