Charmigt skal – modernt inre

Efter att ha lanserat sitt Point-koncept i Nacka tar Stendörren nästa steg. Vid den södra porten till Stockholm skapas nu Point Slagsta.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-11-15 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Stendörren behåller industrikänslan i Point Slagsta.
Bild: Stendörren


Det är en plats med anor som Stendörren nu väljer att förädla. Från början låg där ett varv som bland annat tillverkade Ivar Kreugers båtar. Därefter byggdes under 1950-talet tre huskroppar som inhyste en högtalarfabrik.

Det är den senare som Stendörren nu utvecklar till Point Slagsta.

– Det en gammal industribyggnad med karaktär som ska förädlas. Vi behåller det fantastiska ljusinsläppet och industrikaraktären, men vi moderniserar det. Ser man exempelvis till den hantverksverksamhet som bedrivits i huset så ser behoven lite annorlunda ut i dag. Vi kommer se till att det som behövs finns där, säger Maria Mastej, marknads- och uthyrningschef på Stendörren.

– De tre industrilängorna har väldigt blandad verksamhet i dag; det är mycket små industrier och hantverkssverksamhet samt ett par kontor. Dessutom har vi lite vakanser som vi håller på att arbeta med.

– Det är en ganska stor spridning på branscher, både de som sitter där nu och de som kommer och tittar. De som vill ha kombinationsytor som erbjuder både kontor, showroom, produktionsytor och lagerhållning.

Blir fler dialoger


Tidigare i år lanserade Stendörren sitt första Point-projekt, då i Nacka. Point Slagsta kommer att skilja sig åt på flera sätt, bland annat genom att inte ha en stor dominerande ankarhyresäst likt Nacka Energi.
Artikelbild

Maria Mastej.
Bild: Stendörren


– Det blir fler dialoger vilket gör att man får träffa fler verksamheter – det är väldigt roligt. Varje hus har sina fördelar, här har man verkligen möjlighet att tillgodose om ett bolag behöver 150–200 kvadratmeter, men vi har även större lokaler på upp till 1 700 kvadratmeter.

– I Slagsta är det som en egen liten företagsby som håller ihop och där det är väldigt god stämning.

Plan för bostäder


Området har goda kommunikationer med närhet till tunnelbanan i Fittja centrum och anslutning till E4:an som passerar förbi. Kommunikationsläget kommer dessutom att stärkas avsevärt i framtiden när Förbifart Stockholm kopplas på vid Kungens kurva.

Stendörren själva har ytterligare närvaro i området. Snett emot Point Slagsta äger man ett hus som inhyser Dollarstore och Exploria. Dessutom finns planer för mer.

– Vi driver plan för att skapa bostäder i området, säger Maria Mastej.

Hur många Point-områden är tanken att ni ska skapa?


– Vi har planer för ytterligare ett hus, nästa Pointhus kommer att lanseras i början av 2018.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration