Husvärden satsar på laddstolpar

Sedan man i Krokslätts Fabriker valde att satsa på att skapa en klimatsmart stadsdel har man undersökt olika möjligheter till lösningar för att göra så litet avtryck på miljön som möjligt. Genom att söka bidrag från Klimatklivet – lokala klimatinvesteringar för största möjliga klimatnytta – har man kunnat satsa på en stor anläggning med upp mot 100 laddplatser i sitt nya parkeringsgarage.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-11-18 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I det nya parkeringshuset i Krokslätts Fabriker har Husvärden upp mot 100 laddplatser.
Bild: Husvärden


– Detta gör vi för att kunna möta den stora efterfrågan på laddmöjligheter som finns från våra hyresgäster och kunder. Här går det att parkera både via SMS-parkering och med månadstillstånd. Denna anläggning är en av de större i Västsverige, säger Håkan Lundqvist, uthyrningsansvarig på Husvärden.

Andra satsningar inom hållbarhet vid Krokslätts Fabriker är exempelvis en mediecentral som via cirka 200 borrhål lagrar värme och kyla i berg och förser området med hållbar energiförsörjning samt uppsamling av regnvatten för att minimera belastningen på avloppsnätet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration