Riksbyggen får markanvisning i Gårdsten

Gårdsten utvecklas med nya bostäder och upprustning av centrum. Riksbyggen har fått en markanvisning för att bygga bostadsrätter strax intill Gårdstens centrum.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-11-17 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Riksbyggen


Riksbyggen har en långsiktig satsning i Gård­sten som startade redan för tio år sedan och har under åren bland annat byggt ­villor i olika etapper för att skapa fler boende­former i ett område som domineras av hyreslägenheter. Riksbyggen är en av de parter bakom Gårdstens vision 2025 som innebär 1 000 nya bostäder på tio år.

– Vi tror mycket på Gårdsten och har sett hur området har utvecklats i positiv riktning under åren. Riksbyggen är en samhällsutvecklare och nu tar vi ett steg till i Gårdsten och bygger bostadsrätter i två punkthus vid centrum, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Riksbyggen är ett av de viktiga sju byggföretagen som satsar i Gårdsten inom ramen för Vision 2025. Vi äger i dag 85 procent av bostäderna i Gårdsten och det är strategiskt viktigt att få mer bostadsrätter och äganderätter i Gårdsten, säger Michael Pirosanto, vd för Gårdstensbostäder.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration