Regus öppnar nytt i Göteborg

Kronjuvelen i Regus nätverk i Göteborg. Så beskriver Patrik Ölvebäck, country manager på Regus i Sverige, deras senaste företagscenter på Östra Hamngatan.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-11-15 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I början av september öppnade Regus sitt senaste företagscenter i Göteborg.
Bild: Regus


Regus har arbetat med flexibla arbetsplatser i nästan 30 år och grundades 1989 i Bryssel. Verksamheten finns på 3 000 platser runt om i världen fördelat på cirka 100 länder, och målsättningen är att lägga nya orter till sin lista. Syftet med Regus företagscenter är att det ska passa alla.

– Ja, här ska du kunna sitta och jobba oavsett om du kommer i kostym och slips eller jeans och t-shirt, säger Patrik Ölvebäck.

På Regus företagscenter finns möjligheten att hyra ett eller flera rum, och man kan också välja en coworking-plats.

– Om du hyr en plats på något av våra företagscenter får du automatiskt tillgång till de öppna ytorna på alla våra 3 000 center i världen. Så om du exempelvis hyr av oss i Göteborg och är nere i Malmö för jobb över dagen kan du sätta dig där och arbeta i en lite mer professionell miljö än på ett fik, säger Patrik Ölvebäck.

Avtal kan tecknas på olika sätt, antingen kan man hyra löpande en månad i taget, eller så kan man teckna sig på upp till två år.

– Det är också flexibelt på så vis att man kan skala upp och ner om man behöver minska eller öka sin yta, säger Patrik Ölvebäck.

Den första september öppnade Regus sitt senaste företagscenter i Göteborg – mitt emot Nordstan på Östra Hamngatan.

Varför just här?


– Det här är en fantastiskt fin fastighet från sent 1700-tal som dessutom ligger i ett väldigt bra läge nära centralstationen och Nordstan.

Regus hyr hela byggnaden av Sverigehuset och verksamheten är fördelad på fem plan.
Artikelbild

Patrik Ölvebäck.
Bild: Regus


– Förutom kontorsplatser har vi på översta våningen vår coworking-yta.

När Lokalnytt pratar med Patrik Ölvebäck har centret varit i gång i drygt en månad och är redan halvfullt.

– Även om vi fortfarande slipar på de sista detaljerna när det gäller exempelvis möbler och liknande, så har vi haft ett högt tryck. Det har verkligen gått över förväntan, säger han.

Sedan innan har Regus tre företagscenter i Göteborg – vid Lilla Bommen, på Odinsgatan och i Gårda. Enligt Patrik Ölvebäck är alla tre fullsatta.

– Nu finns möjligheten för våra Göteborgskunder att hoppa runt bland flera kontor i staden, och vår senaste etablering på Östra Hamngatan blir verkligen kronjuvelen i vårt nätverk i Göteborg.

Hur ser ni på framtiden här?


– Vi vill absolut växa och letar aktivt efter möjlighet till nya etableringar, både i centrala lägen och lite utanför centrum. Om några år tror jag att vi finns på ett par platser till i Göteborg, avslutar Patrik Ölvebäck.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration