"Passar bra in i vårt bestånd"

Palmung Mellin hade länge haft ögonen på fastigheten på Gruvgatan 35 i Högsbo. Förra året blev det äntligen affär och Palmung Mellin kunde lägga en välbyggd fastighet i gott skick till sitt bestånd.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-11-14 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fastigheten på Gruvgatan 35 passade bra in i Palmung Mellins bestånd i Högsbo.
Bild: Palmung Mellin


Palmung Mellin köpte för första gången i Högsbo för nästan 20 år sedan och har sedan dess successivt utökat sitt bestånd i området. I dagsläget har de 28 000 kvadratmeter här.

– Området är lättillgängligt med bil och cykel, det är nära till Sisjön och Frölunda med den handel som finns där, till lederna för de som är bilburna och till Linné för den som vill in till centrala staden, säger Ulf Palmung, vd för Palmung Mellin.

Han berättar att de sedan tidigare ägde grannfastig­heten till nytillskottet i Högsbo – och kunde se syn­ergieffekter med att äga de två fastigheterna bredvid varandra.

Omfattar 6 000 kvadratmeter


Fastigheten på Gruvgatan 35 omfattar cirka 6 000 kvadratmeter. 5 000 kvadratmeter utgörs av rena kontorslokaler, medan resterande är kombinationslokaler med kontor/lager. Kontorslokalerna ligger mellan cirka 100 och 800 kvadratmeter, och dessutom finns ett varm­garage under huset med 45 parkeringsplatser.

I dag sitter en rad olika hyresgäster i huset – bland annat inom redovisning, försäkring, utveckling och bygg. Fastigheten är dock inte fullt uthyrd utan det finns en del ytor kvar.

– Det var stora vakanser här när vi köpte, men vi har lyckats vända skeppet lite och fyller på med hyresgäster efter hand. Vi har anpassat och hyrt ut några lokaler sedan vi tillträdde, säger Ulf Palmung.
Artikelbild

Ulf Palmung.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


Huset är format som ett u med en ljusgård i mitten. Ljusgården är till för samtliga hyresgäster, men nyttjas framför allt mycket av hyresgästerna som sitter på bottenplan.

– På den ytan hade det varit roligt att få till lite mer liv, säger Ulf Palmung.

Varför valde ni att köpa fastigheten?


– En stor del av vårt bestånd utgörs av kvalitativa kontorslokaler i Högsbo och fastigheten passar bra in i vårt bestånd. Högsbo ligger relativt centralt och vi tror att området kommer att bli ännu mer attraktivt framöver när nybyggda bostäder ersätter föråldrade industrilokaler, säger Ulf Palmung.

Han berättar vidare att han tror att deras fastigheter kommer att gynnas av det som områdets alla nya, planerade bostäder kommer att innebära – nämligen en utökad service och förbättrade kommunikationer. Han tror annars att hyresgästerna som finns i området trivs här för att det är lättillgängligt med bil.

– Närheten till många andra verksamheter ger också goda möjligheter till samarbeten och handel mellan företag. Det passar bra för business-till-business-företag som både ger och tar service, säger han, och fortsätter:

– Vi gillar Högsbo och vill gärna växa ytterligare i området med rätt objekt. Vi har våra fastigheter på lång sikt, så vi är noggranna med vad vi köper.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration